Hollanda seçimlerine Türkiye'den ilk yorum Çavuşoğlu'ndan

Hollanda'daki seçimlerin ardından Türkiye'den ilk değerlendirme Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

GÜNDEM 16.03.2017, 11:30 16.03.2017, 11:30
 Hollanda seçimlerine Türkiye'den ilk yorum Çavuşoğlu'ndan

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'daki seçimlerin sonuçlarını değerlendirerek "İşte Hollanda'da seçim bitti. Aldıkları oylar birbirine yakın, yüzde 17'ler, yüzde 20'ler, böyle birçok parti ama bir bakıyorsun sosyal demokrat ile faşist Wilders arasında da hiçbir fark yok, hepsi aynı kafa. Nereye varacaksınız, Avrupa'yı nereye götürüyorsunuz?" diye sordu.

Birgün’de yer alan habere göre, Çavuşoğlu, "Avrupa'yı çökertmeye başladınız, Avrupa'yı uçuruma götürüyorsunuz. Yakında Avrupa'da din savaşları da başlar, başlayacak. Bu gidişle öyle. Eskiden bundan 100 sene önce savaştılar. Avrupa'nın tarihini aç önlerine koy. Bir gram utanma varsa, birbirlerinin yüzlerine bakamazlar Avrupalılar." ifadelerini kullandı.

Hollanda seçimlerinde Başbakan Rutte'nin partisi VVD; 31 sandalye, Wilders'in Özgürlük Partisi (PVV) ise 19 sandalyeyle ilk iki sırada yer aldı. Hıristiyan Demokratik Parti (CDA) ve Demokrat Parti D66 da 19'ar vekil çıkarıyor. Yeşil Sol Parti (GL) 16 ve Sosyalist Parti SP 14 parlamenter çıkaracak.

 

Yorumlar (0)