banner758

HKP GENÇLİĞİ’NDEN ENES KARA AÇIKLAMASI: CEMAAT YURTLARI DERHAL KAPATILMALIDIR!

HKP Gençliği, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın Elazığ’da kaldığı cemaat evinde yaşamına son vermesine ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Cemaat yurtları da tarikat evleri de derhal kapatılmalıdır! Enes Kara’nın hesabını soracağız!” denildi.

GÜNDEM 11.01.2022, 20:38
HKP GENÇLİĞİ’NDEN ENES KARA AÇIKLAMASI: CEMAAT YURTLARI DERHAL KAPATILMALIDIR!

Halkın Kurtuluş Partisi Gençliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dün akşam saatlerinde yüreğimizi yakan bir video, haber sitelerine düştü. Enes Kara isimli genç bir arkadaşımız, ailesinin zoru yüzünden bir cemaat yurduna yerleştirilmiş ve orada kalmaya mecbur bırakılmıştır. Ve kendisi orada Ortaçağcı gericiliğin karanlığı ile baş başa kalmış, bu duruma daha fazla dayanamayarak intihar etmiştir. Enes Kara, Ortaçağcı gericiliğin karanlığı yüzünden intihar etmeden hemen önce bir video yayınlamış ve videoda şunlardan bahsetmiştir.”

“BU OLAY NE İLKTİR NE DE SON OLACAKTIR”

Enes Kara’nın intihar etmeden öncesi sözlerine yer verilen açıklamada, Bu olay ne ilktir ne de son olacaktır. Hatırlanacağı gibi kısa bir süre önce Mehmet Sami Tuğrul’da yine kalmak zorunda olduğu Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne (Alim Derneği) ait tarikat evinin Ortaçağcı gerici zihniyete sahip aşçısı tarafından başı kesilerek katledilmişti. Şimdi de bir başka gencimiz olan Enes Kara, bu Ortaçağcı gericilerin baskısı, zulmü, iğrençliği yüzünden intihar etti” ifadelerine yer verildi.

“ENES KARA’NIN HESABINI SORACAĞIZ”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Ortaçağcı gericiliğin bu karanlık yüzü yıllardır biz Kurtuluş Partisi Gençliği’nin bildiği ve karşısında mücadele ettiği bir gerçek. Yıllar boyunca saf, temiz, insancıl değerlere sahip gençlerimiz, bu Ortaçağcı gerici din tüccarlarının yurtlarında, evlerinde bilimden, sanattan, toplumdan uzak bir şekilde, sadece en iğrenç ve en gerici Ortaçağcı düşüncelerle kafaları zehirlenerek mecburen kalmışlardır.

Çünkü AKP’giller iktidarı tüm öğrenciler için insancıl şartlarda barınacak yurtlar yapmamıştır. Tam tersine; gençlerimizi tarikat evlerine, cemaat yurtlarına gitsin diye teşvik etmiş, onları bu karanlık cendereye hapsetmiştir. Çünkü AKP iktidarı ülkemizdeki birçok gencin umudunu çalmış, gençlerimizi düzelmelerine imkân vermedikleri bir geleceğe mahkûm etmişlerdir. Ancak AKP İktidarı ne yaparsa yapsın, biz Kurtuluş Partisi Gençliği’nin cemaat yurtlarına da tarikat evlerine de karşı mücadelesi durmadan sürecektir. İnsanca yaşanılacak ve barınılacak yurtlar tüm gençlerin hakkı olana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Ve er geç Enes Kara’nın da cemaat yurtlarının ve tarikat evlerinin karanlığına boğulmuş diğer gençlerimizin de hesabını soracağız!

Yorumlar (0)