HKP'den ABD Hakkında Suç Duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), "İnsan soyunun başdüşmanı ABD Emperyalist Haydutları hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunduk" dedi.

GÜNDEM 07.01.2020, 22:00 07.01.2020, 22:04
HKP'den ABD Hakkında Suç Duyurusu

HKP'nin Açıklaması:

Emperyalist haydutların, Türkiye’de veya dünyanın herhangi bir bölgesindeki insanlık dışı eylemlerine karşı kayıtsız kalmayan Halkın Kurtuluş Partisi, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD Emperyalistleri tarafından alçakça katledilmesine karşı uluslararası planda harekete geçti.

Süleymani’ye yönelik katliamın emrini veren, planlanmasında ve hayata geçirilmesinde rol alan ABD Emperyalizminin temsilcileri hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunduk.

Katliam emrini veren ABD’nin faşist ve bunak Devlet Başkanı Donald Trump, eli kanlı Savunma Bakanı Mark Esper, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD’nin Katliam Teşkilatı CIA’nın Başkanı John Brennan’la birlikte katliamda sorumluluğu bulunan diğer kişileri kapsayan suç duyurusunun gerekçesinde, Süleymani katliamının uluslararası hukukun açıkça ayaklar altına alınması olduğu dile getirildi.

Hukukçularımız suç duyurusu dilekçesinde; “42 yıl önceki BM toplantısında kabul edilen bu ilkelerin bütün üye ülkeleri bağlayıcı hükümleri ortadayken, ABD adına yetki kullanan faillerin kendilerini bu taahhütlerle bağlı hissetmemesi, tümüyle uluslararası hukuku tanımamalarından kaynaklanmaktadır.” ifadelerine yer verdiler.

ABD adına yetki kullanan şüphelilerin müşterek emir ve planlarıyla Kasım Süleymani’yi katletmelerinin “savaş suçu” ve “saldırı suçu” kapsamında bulunduğunu belirten hukukçularımız, Süleymani’nin Irak’ta hedef gözetilerek katledilmesini “uluslararası haydutluk” olarak tanımladılar.

Emperyalist haydutların deşifre edildiği suç duyurusu dilekçesinde ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Dünya yeni bir Hitler ile adım adım tanışmaktadır. Uluslararası Ceza Mahkemesi yetkisini kullanmadığı takdirde Trump ve suç ortaklarının insan hakları, ulusal egemenlik, hukuk, etik, sözleşme, uluslararası ilkeler tanımaz saldırganlığı Ortadoğu’da yeni ve büyük bir savaşı inşa etmektedir. UCM savcısı, ivedi olarak anlatılan uluslararası saldırı/cinayet ve işgal suçları için dava açmalıdır.”

Halkın Kurtuluş Partisi olarak ABD ve AB Emperyalist Haydutlarına karşı mücadelemiz hem ülkemizde hem de uluslararası planda devam edecektir.

Kahrolsun AB-D Emperyalizmi!

Yaşasın Halkların Emperyalizme ve Siyonizme karşı ortak mücadelesi!

Yorumlar (0)