Hiçbiri koltuğu oturmamış; AKP’li belediye 4 yılda 7 özel kalem müdürü atamış

"Beka meselesinin kimler için olduğunu anlayın işte"

GÜNDEM 08.06.2019, 13:54 08.06.2019, 14:11
Hiçbiri koltuğu oturmamış; AKP’li belediye 4 yılda 7 özel kalem müdürü atamış

CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, Sayıştay raporlarına göre 2014- 2018 yılları arasında Çorum Belediyesi’nde 7 kişinin belediyenin dışından Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atandığını açıkladı.

Özel kalem müdürlüğüne atanan kişilerin hiç Özel kalem müdürlüğü yapmadığını, o koltuğa hiç oturmadıklarına dikkat çeken Tuncay Yılmaz, bunların daha sonra çeşitli devlet kuruluşlarına nakil yaptırdıklarını belitti.

Atanamayan öğretmenlerin intihar haberleriyle sarsıldıklarını vurgulayan Tuncay Yılmaz, “Tek kelime ile yazıklar olsun. Beka meselesinin kimler için olduğunu anlayın işte. Biz bu haksızlıkların karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi.

Kendi sosyal medya hesabından konuyla ilgili Sayıştay raporunu paylaşan Yılmaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bayramın hemen öncesi Kastamonulu İlköğretim Matematik Öğretmeni Kevser Abdülkadiroğlu atanamadığı için kendini astığını görünce çok canım sıkıldı. Bu çocuğun ailesinin bayramı zehir olduysa hak etmedikleri halde memur yapılan liyakatsiz kişilerde huzursuz olsun istedim. Sayıştay raporuna göre Çorum Belediyesi’nde 4 yılda 7 kişi Özel Kalem Müdürlüğü kadrosundan memur yapılmış. 4 yılda 7 kişi Özel Kalem Müdürü olmuş ama biz Özel Kalem Müdürünün değiştiğini hiç duymadık."T24 Haber Merkezi

Yorumlar (0)