HERKESİN MERAK ETTİĞİ UMRE SORUSU YANIT BULDU! ''KAÇ KİŞİ KARANTİNA ALTINDA?''

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaşımızın, 23 ilde bulunan 36 KYK yurdunda karantina altında bulunduğunu açıkladı. Öte yandan KYK yurtlarında karantinada bulunan umrecilerin sayısı da belli oldu. Yaklaşık 6 bini Diyanet'in organizasyonuyla olmak üzere umreye gittikten sonra Türkiye'ye dönen 21 bine yakın Türk vatandaşından 6 bin 448'in KYK yurtlarında karantinada olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 23.03.2020, 15:45
HERKESİN MERAK ETTİĞİ UMRE SORUSU YANIT BULDU! ''KAÇ KİŞİ KARANTİNA ALTINDA?''

Tüm dünyayı sarsan yeni tip corona virüsü (COVİD-19) salgını ile birlikte Türkiye’ye dönen vatandaşlarımızın 14 günlük karantina sürecini geçireceği adres Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtları oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun verdiği bilgiye göre 11 bin 269 kişi yurtlarda ağırlanıyor. Öte yandan yaklaşık 21 bin umreciden 6 bin 448 kişinin umre dönüşü yurtlarda karantinaya alındığı ortaya çıktı. Geri kalan umreciler de sağlık kontrolü yapıldıktan sonra evlerinde gözlem altına alındı.

15 MART’TA BAŞLADI

15 martın ilk saatlerinde Medine'den Ankara'ya gelen umre yolcuları, Esenboğa Havalimanı'na inen uçaklarının içerisinde sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alınmak üzere 5 farklı öğrenci yurduna götürülmüştü. Bakanlık, Ankara’da üç Konya’da iki olmak üzere 5 yurdun karantinaya uygun hale getirildiğini öğrencilerin de başka yurtlara nakledildiğini açıklamıştı.

UMRECİLER KAÇ KİŞİ?

Umreyle ilgili Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş’ın gün gün verdiği bilgiler şu şekildeydi:

* 13 MART… Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,  “Yaklaşık 21 bin civarında umrecimiz Suudi Arabistan'da bulunmakta olup, 15 Mart tarihi itibarıyla tamamı ülkemize dönmüş olacaktır” dedi.

* 15 MART… Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş “Bugün Umreden son 5300 umrecimiz dönüyor. Hem kendi sağlıkları ve hem de çevresindeki insanların sağlıklarını korumak için 14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamalarını ve ziyaretçi kabul etmemelerini yeniden hatırlatmak istiyorum. Bu bir kul hakkıdır. Lütfen uyalım” çağrısında bulundu.

* 16 MART… Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, “Bizim umrecilerimizden hepsi geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile gitmiş olanlar. 6 bin kişi civarındaydı bu rakam. Sağlık Bakanlığımızın verdiği kararla karantina uygulaması başladı” ifadelerini kullandı.

UMRE KARANTİNASI

Umre dönüşü, Ankara’daki Şehit Özel Harekatçılar, Milli İrade, Gölbaşı Yurdu, ve Haymana öğrenci yurtlarında 3 bin 58 kişi, Bartın Çeşm-i Cihan Yurdu’nda 21 kişi, Eskişehir Gündüzalp Yurdu’nda 254 kişi, Isparta Murad Hüdavendigar Yurdu’nda 586 kişi, Kastamonu’daki Şeyh Şaban-ı Veli ile Kastamonu yurtlarında 97 kişi, Kayseri Hunat Hatun Yurdu’nda 252 kişi, Konya’daki Tahir Büyükkörükçü ile Kutalmışoğlu Süleyman Şah yurtlarında 2 bin 180 kişi olmak üzere toplam 6 bin 448 kişi karantinaya alındı.

Yorumlar (0)