HDP'li Ziya Pir'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir'in yurt dışına çıkış yasaklı adli kontrol kararı, yargılandığı 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kaldırıldı.

GÜNDEM 03.03.2017, 14:56 03.03.2017, 14:56
HDP'li Ziya Pir'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı

Sol'da yer alan habere göre; HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir hakkında 33 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşmasına, Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya bir önceki celse hakkında zorla getirme kararı çıkarılan Ziya Pir ile avukatları katıldı. İfadesinde mahkemede bulunmasının milletvekili olması ve dokunulmazlığı bulunması nedeniyle usulsüz olduğunu belirten Ziya Pir, "4 Kasım gecesi evimden zorla gözaltına alındığımda bana savcılığın gönderdiği çağrı kağıdı ulaşmamıştı. Savcı bu durumu itiraf edip, usul hatası olduğunu söyledi. Sanık olarak yargının karşısında olmam hukuka aykırıdır. Savcı dosyaya baktığında yanlış bir adrese çağrı kağıdı gönderildiğini söyledi. Bir milletvekilinin ifadeye çağrılmadan, gece evinden alınması hukuksuzdur. Bu yargılamanın durdurulmasını talep ediyorum" dedi.

Duruşma savcısı Ziya Pir'in yargılamanın durdurulmasına yönelik talebinin reddini istedi. Mahkeme ise soruşturma aşamasında ifadeye çağrılma sırasında yapıldığı iddia edilen usulsüzlük sabit olsa dahi, bunun yargılamanın durmasını gerektirmeyeceğinden sanığın talebinin reddine karar verdi.

Avukat savunmalarının ardından görüşü sorulan savcı, Ziya Pir'in kaçma şüphesi olması nedeniyle adli kontrol tedbirinin kaldırılmamasını talep etti. Mahkeme, Ziya Pir'in savunmasının alındığını belirterek hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını kapsayan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

Yorumlar (0)