HDP'li Yıldırım: 'Bahçeli ve Erdoğan uçaktan kol kola insinler'

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım TBMM’de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 06.03.2017, 15:35 06.03.2017, 15:35
HDP'li Yıldırım: 'Bahçeli ve Erdoğan uçaktan kol kola insinler'

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Kendi paketinizi anlatın, bizim karşıtlığımız üzerinden, negatif meşruiyet üzerinden pozisyonlar alarak bir kampanya yürütemezsiniz, kabak tadı veriyor. HDP hayır dediği için ben evet diyecekmişim, HDP’nin gündeme soktuğu bir paket değil bu paket” dedi.

'DÖRT BAŞBAKANDAN HANGİSİ ABİDİKTİ HANGİSİ GUBİDİKTİ'

“Abidik gubidik” tartışmasına değinen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Ne dediler, başbakanlık sistemi abidik gubidik başbakanları açığa çıkarıyormuş. Biz de soruyoruz son 15 yıllık başbakanların hangisi abidikti gubidikti. Bu Cumhuriyet tarihinin altıda birindeki çıkarmış olduğunuz dört başbakandan hangisi abidikti hangisi gubidikti.

'BOZKURT İŞARETLERİYLE MHP GENEL BAŞKANLIĞINA MI OYNUYOR'

Şimdiki Başbakan’ın kalkıp abidik gubidip deyip bozkurt işareti yapıp üç gün sonra bu söylemini değiştirme bir gerekçe bulurken bile zorlanma ben bir siyasetçi olarak şunu düşünüyorum, sonuç ne olursa olsun Binali Yıldırım 16 Nisan’dan sonra kendisini bu parti içerisinde etkin olamayacağını biliyor. Acaba bu sebeple bozkurt işaretleriyle MHP Genel Başkanlığına mı oynuyor.”

'OY DEVŞİRME'

Bir basın mensubunun, “Cumhurbaşkanı F16’lara bomba yağdıranlar, bugünün hayırcıları ifadesini kullandı ne diyorsunuz?” sorusuna Yıldırım, “Müsebbip olarak ortaklığı vardır siyasi iktidarın mağduriyeti azdır, müsebbiplik ve ortaklık payı fazla, mağduriyeti azdır. Gerçekten Gülen cemaati adına yapılmışsa bile benim bilgi eksikliğime verin dikkatimden kaçmıştır, resmi olarak hayır diyeceklerini açıkladıklarını bilmiyorum. Tam karşı tarafı sindirme, korku salarak sindirmeye çalışma ve bu sindirme politikalarından mağrur iken mağdur olma çabası ve buradan oy devşirme, tam da nedeni bu zaten. Artık kabak tadı veriyor bu iş, inandırıcılığı kalmamış bir mağduriyet rolünü oynamadır bu” yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun, “Cumhurbaşkanı’nın Almanya’ya gösterdiği tepkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz, MHP Genel Başkanı bir açıklama yaptı, Erdoğan yalnız değildir, Avrupa'ya birlikte gidebiliriz diye, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Yıldırım, “Allah onların yolunu açık etsin Avrupa ziyaretinde, hem de kol kola insinler uçaktan” yanıtını verdi.

 

Yorumlar (0)