Haydarpaşa Lisesi’nde kız ve erkek öğrenciler için ayrı teras yapılacak

Haydarpaşa Lisesi’nin statüsü değiştirilerek yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. Ortaya çıkan tanıtım görsellerinin ardından kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı teraslar yapılacağı iddia edildi.

GÜNDEM 12.02.2022, 12:51 12.02.2022, 12:54
Haydarpaşa Lisesi’nde kız ve erkek öğrenciler için ayrı teras yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Haydarpaşa Lisesi’nin sit statüsünü 28 Kasım 2021’de değiştirmişti. Lise, doğal sit alanı statüsünden, ‘sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı’na dönüştürüldü. Validebağlılar ve lise velileri, bu değişikliğin rant için yapıldığını düşünüyor.

TÜM BİNALAR YIKILACAK

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Okul idaresi daha önce sadece pansiyon ve yemekhane binalarının yıkılıp yeniden yapılacağını söylese de yeni bilgiye göre ana bina da dahil olmak üzere tüm binalar yıkılacak ve yeniden inşa edilecek.

Bu süre boyunca da öğrenciler başka bir okula nakil edilecek. Sebep olarak depreme dayanıklılık gösterilse de bir itiraz da bu konuda. Çünkü birkaç yıl önce depreme dayanıklı hale getirilen binalar da yıkılacak binalar arasında. Statü değişikliği sonucu buraya başka yapılar da inşa edilebilir.

KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİN AYRI TERAS

Projeyle ilgili dava süreci devam ederken projenin tanıtım görselleri paylaşıldı. Tanıtım görselinde derslikler ve laboratuvarların yanı sıra yüzme havuzu, konferans salonu, açık otopark da yapılacak.

Tanıtım görselinde yayınlandığı şekilde çatı katına ise seyir terası inşa edilecek. Görselin ortaya çıkmasının ardından kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı teraslar yapılacağı iddia edildi.

Yorumlar (0)