Havalimanında 'Allahuekber' diye bağıran şahıs gözaltına alındı

Antalya Havalimanı'nda bir kişinin "Üzerimde bomba var, Allahu ekber" diye bağırması panik yarattı. Emniyet yetkilileri, Suriyeli olduğu öne sürülen kişinin, Diyarbakırlı olduğunu açıkladı

GÜNDEM 02.01.2017, 12:19 02.01.2017, 12:19
Havalimanında 'Allahuekber' diye bağıran şahıs gözaltına alındı

DHA'nın haberine göre, Antalya Havalimanı'nda iç ve dış hatlar terminallerinin ortak kullandığı 'Giden Yolcu' kısmında saat 09.55'te X-Ray cihazından geçen Suriyeli bir genç "Üzerimde bomba var, Allahu ekber" diye bağırınca, panik yaşandı.Polis ve özel güvenlik, 25-30 yaşlarındaki Suriyeliyi kısa sürede etkisiz hale getirip gözaltına aldı.

 

Öte yandan Antalya Havalimanı'nda yaşanan hareketlilikle ilgili Hürriyet muhabirine bilgi veren Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şahsın Suriyeli değil, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğunu açıkladı.

 

Yetkililer şunları söyledi: "Olayın terörle ilgisi yok. Tamamen adli bir vaka. Şahıs dün akşam uçağı kaçırdığı için havalimanında olay çıkarıyor ve gözaltına alınıyor. Daha sonra bazı psikolojik sorunları olduğu tespit ediliyor ve ailesine tespit ediliyor. Sabah havalimanına tekrar gelen şahıs birden koşmaya başlayınca yeniden gözaltına alınıyor. Yapılan incelemede şahsın uyuşturucu bağımlısı olduğu tespit edildi. Panik yaratacak hiçbir durum yok."

Yorumlar (0)