Gürsel Tekin:"Hayaldi gerçek oldu; 100 kişiden, 85’i reddi miras yapıyor”

Tekin, “AKP’lilerin bir sloganı vardı. ‘Hayaldi gerçek oldu.’ eskiden aileler evlatlarına ev, araba gibi miraslar bırakırdı. Şimdi ise borç bırakıyor.” dedi.

GÜNDEM 09.04.2022, 09:56
Gürsel Tekin:"Hayaldi gerçek oldu; 100 kişiden, 85’i reddi miras yapıyor”


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "AKP, seçim kampanyalarında “Hayaldi gerçek oldu” sloganını hep kullanırdı. Bu sloganla, “hayal” düzeyinde kalanların “gerçek” olduğu vurgulanırdı. Evet, son yıllarda hayal bile edemeyeceğimiz pek çok şeyi gerçekleştirdiler. Mesela, önceden miras için kavga edenleri duyardık şimdi ise mirası almamak için kavga edenleri duyuyoruz. Çocuklar, anne ve babanın borçlarını üstlenmemek için reddi miras yapıyor. 2012 yılında reddi miras yapılma oranı yüzde 30’lardayken 2021’de oran çok korkunç; yüzde 85’e çıkmış durumda. Hayaldi gerçek oldu; 100 kişiden, 85’i reddi miras yapıyor.” Dedi


Tekin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide yeni bir safhaya geçildiğini işaret ederek "Hedefimiz insanlarımızın fahiş fiyat artışı ve yüksek enflasyon sebebiyle gerileyen alım gücünü eskisinin de üzerine çıkarmak" şeklinde bir açıklama yapmış. Evet, son yıllarda hayal bile edemeyeceğimiz pek çok hedefi gerçekleştirdiler. 2021 yılı istatistiklerine göre, reddi miras oranını yüzde 85'lere kadar çıkardılar. Borçlu anne ve babalar vasiyetlerine “Reddi miras yapın çocuklar.” Notunu düşerek ahirete intikal ediyorlar.” Dedi


Türkiye’nin, AKP iktidarı döneminde önü alınamayan ekonomik krizler, yüksek enflasyon, temel tüketim ürünlerine art arda gelen zamlar ve gelir adaletsizliği nedeniyle yoksul sayısının katlanarak arttığına dikkat çeken Tekin, “50 milyon yurttaşımız açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Alım gücünü artıracaklarmış! Yakında Erdoğan dışında herkes reddi miras yapacak. O reddedilen mirasın adı da “Erdoğan” mirası olarak anılacak. İşin özü, koca bir ülke reddi miras noktasına geldi.” ifadesini kullandı.


Tekin, “Ölüm hak, miras helal… Umarım herkes uzun yaşar ama borca batmış bir memleketin hali ortada. Hayallerden bir an önce gerçeklere dönmeli ve toplumun yaşadığı mağduriyetlere derhal son verilmelidir. Bunun tek yolu da seçimdir. Kimseyi kandırmayın. AKP demek, “borç” demektir “reddi miras ”demektir. “ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)