Gürkan Hacır:İnce'nin "Çete" sözleri Cumhuriyet Halk Partilileri rahatsız etti

Gazeteci Yazar Gürkan Hacır, Muharrem İnce'nin söylediği "Çete" gibi sözlerin Cumhuriyet Halk Partisi tabanında rahatsızlık yarattığını ifade etti.

GÜNDEM 27.11.2019, 18:56 27.11.2019, 19:20
Gürkan Hacır:İnce'nin "Çete" sözleri Cumhuriyet Halk Partilileri rahatsız etti

GAZETEKRİTİK/ÖZEL


Gazeteci, Yazar Gürkan Hacır, Ebru Baki'nin Habertürk ekranında hazırladığı ve sunduğu "Para Gündem" programına konuk oldu.


Gürkan Hacır "Saray'a giden CHP'li" yazısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.


İşte Hacır'ın konuşmasından satır başları:


GAZETECİLİK SKANDALI OLARAK BAŞLADI AMA...
Bu olay bir gazetecilik skandalı olarak başladı.Ama sonrasında bir gazetecilik skandalı olarak gitmiyor.Siyasi kamplaşmaya, siyasi tartışmaya ve büyük bir siyasi ayrışmaya doğru gidiyor.Ne demek bu? Bu şu:
Gazeteci kaynağı tarafından yanıtılabilir, Bana da çoğu zaman kulis haberi geliyor.Saray'a da gidebilirsiniz. Ama gitmeden önce genel başkanı bu konuda bilgilendirir görüşme sonucunuda bildirirsiniz. Parti kültürü bunu gerektirir.


RAHMİ TURAN 3 GÜN KULAĞININ ÜSTÜNE YATTI
Burada mesele şu bu bir gazetecinin asparagas uydurma haberi olarak kalabilirdi.O zaman problem olmazdı.Bunun gibi yüzlercesini yaşadık.Ama Rahmi Turan, tabiri caizse 3 gün kulağının üstüne yattı.Birinci gün kıyamet koptu köşesinde yayınlayınca.Zaten ilk gün Muharrem İnce bu red ediyor. Ama buna rağmen siz hala kaynağım diyorsunuz. Elinizde belge yok,bilgi yok,kanıt yok... 3 gün geçiyor buna hala sahip çıkıyorsunuz.3 gün sonunda konuşmayan kimse kalmamış siz Muharrem İnce diyorsunuz.Arkasında da kaynağınızı açıklıyorsunuz.Kaynağınızda CHP diyor.


RAHMİ TURAN'A YAKIŞMADI
Bu bir gazetecilik skandalıdır.Burda Rahmi Turan'ın yaptığı 50 yıllık gazeteciğine deneyimine yakışmayacak bir tavırdır. İki, Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz bir açıklama yapıyor."Biz köşelere sansür uygulamıyoruz" diyor. Kardeşim, bu yanlış hatta iftiraya varan yalan haber.Bu haberi koyamazsın.Gazetenin köşeleri kamumun malı. Tabiki sansür uygulayamazsın. Ama burada bir iftira,bir yalan haber yapabilir misin?Ben Metin Yılmaz'a diyorum ki gündüzleri gazete yaparken gazeteyi okusun.Bence okusaydı o haberi koymazdı.


İNCE'NİN "ÇETE" LAFI PARTİ TABANINDA RAHATSIZLIK YARATTI
Şimdi gelelem asıl konuya.Muharrem İnce haklı olduğu yerde haklı kalmayı bence beceremiyor.Yani haklıydı doğru. Kendisine böyle bir isnatta bulunmuş ama partililer Muharrem İnce'nin çıkışını biraz fazla buldular.Bu kadar yüklenmesi gerekmezdi. Özellikle bazı ifadeler Cumhuriyet Halk Partisi tabanında rahatsızlık yarattı."Çete" gibi ifadeler.


HAKLI OLMAK YETMEZ HAKLI KALMAK GEREKİR
Rahmetli Süleyman Demirel'in güzel bir sözü vardı. Haklı olmak yetmez,haklı kalmak gerekir. Haklısınız doğru ama haklı kalmayı da becermek gerekir. Muharrem İnce'nin bazı ifadeleri sert kaçmış.
Görüştüğüm partililer "Muharrem İnce'nin çete vb. lafları olmadı, yakışmadı"  ifadelerini kullanıyorlar.Cumhuriyet Halk Partililer "Biz Muharrem İnce'ye çalıştık, kampanyasına destek verdik ama bu laf olmadı " diyorlar.


BİR GRUP MYK ÜYESİNİ KAST ETTİ
Parti yöneticileri uzaydan gelmiyor. İnsanlar tatile gidebilir. İsmi vermeden bir grup insanı kastedmiş. Bir grup MYK üyesi var.O grubu tarif etmek için söylüyor. Ama asıl sorun Talat Atilla'nın Cumhuriyet Halk Partisi'nin içindeki kaynağı kim? Merak edilen o.Muharrem İnce'nin partililiği sorgulanmaz. Ama bu bir yalan haberdir. Bunun kaynağı ortaya çıkarılmalıdır.

Yorumlar (0)