banner758

Gülistan Doku'nun erkek arkadaşının tutuklanma talebine ret!

5 Ocak'tan beri haber alınamayan Gülistan Doku'nun (21) arama çalışmaları devam ederken, Doku ailesinin avukatı Ali Çimen'in Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Z.A.'nın tutuklanma talebi reddedildi.

GÜNDEM 28.07.2020, 19:02
Gülistan Doku'nun erkek arkadaşının tutuklanma talebine ret!

Gülistan Doku’nun ailesinin avukatı Ali Çimen'in Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı Doku'nun erkek arkadaşı Zaynal Abakarov’un tutuklanması talebi reddedildi, soruşturmanın tutuksuz devam edilmesine karar verildi.

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Doku'nun ailesinin, Diyarbakır'dan kente gelerek kayıp başvurusu yapmasıyla başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince baraj gölü yüzeyinde ve kıyılarında botlarla sürdürülen arama çalışmalarına Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku da katıldı.

AA'da yer alan habere göre, Abla Doku yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının 206 gündür sürdüğünü ve bir sonuca ulaşılamadığı için üzgün olduklarını söyledi.

Olayın baş şüphelisinin Gülistan'ın erkek arkadaşı Zaynal Abakarov olduğunu ifade eden Doku, aile avukatlarının Zaynal'ın tutuklanması için savcılığa başvurduğunu, fakat savcılığın bugün tutuklama talebini reddettiğini aktardı.

'YASALARIN KARŞIMIZDA DEĞİL YANIMIZDA OLMASINI İSTİYORUM'

Tutuklama kararının alınmamasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Doku, şöyle konuştu:

"Biz tutuklama kararını bekliyorduk. Biz bugün aile olarak buna çok üzüldük. Benim 3 bin kişilik ailem, dün, bizim kızımızı zorla alıkoyan, bizi 206 gündür bu köprüde bir belirsizliğe getiren adamın tutuklanmasını bekliyordu. Ama şu anda bütün ailem gerçekten çok öfkeli, çok üzgün. Ben artık yasaların karşımda değil, yanımızda olmasını istiyorum. Ben yasaların Gülistan'ın sesi olmasını istiyorum. Hukuka, yasalara, adalete olan inancımızın zedelenmesini istemiyorum. Tek bir şey istiyorum, Gülistan için artık yapılması gereken yapılsın."

Baraj gölündeki su seviyesinin yaklaşık 7 metre kadar düşürüldüğünü anlatan abla Doku, suların çekilmesiyle bölgede arama çalışmasına tekrar başlanacağını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Dersim’de üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku'dan 5 Ocak'ta haber alamayan ailesi, Diyarbakır'dan gelerek 6 Ocak'ta emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu. Doku’nun arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, çalışma başlatmıştı.

Baraj gölünde arama yapan ekipler, Doku’ya ait resmi evrak bulmuştu. 187 gün süreyle su altı ve su üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamamış ve İçişleri Bakanlığının talimatıyla su altı aramalarına son verilmişti.

Ailenin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin ardından Uzunçayır Baraj Gölü'nün kısmen boşaltılması kararı verilmiş ve tahliye işlemi başlatılmıştı.

Yorumlar (0)