GÜLAY YEDEKCİ CHP ÖRGÜTLERİNE MEYDAN OKUDU: ACIYI HİSSET

GÜLAY YEDEKCİ, ALS FARKINDALIĞI İÇİN CHP ÖRGÜTLERİNE MEYDAN OKUDU

GÜNDEM 25.03.2018, 16:17 25.03.2018, 16:17
GÜLAY YEDEKCİ CHP ÖRGÜTLERİNE MEYDAN OKUDU: ACIYI HİSSET

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) Derneği’ni ziyaret etti ve hastalığa dikkat çekmek için başlatılan 'acıyı hisset' kampanyasına destek verdi.

Yedekci, ALS Hastalarının acılarını paylaştığını söyledi ve farkındalığı arttırmak için Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine meydan okudu, "Hep beraber bu ve benzeri hastalıklarla mücadele eden insanlarımıza omuz vermeliyiz. Onların çektiği acıların yanında tattığımız acı bir şey değil. Bu sıkıntıların üzerinden insani dayanışmayla beraberce geleceğiz" dedi.

“Geçtiğimiz aylarda birkaç ALS hastasımız ve aileleriyle görüşerek hastalıkları ve yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili bilgi aldık. Bu sıkıntıların giderilmesiyle ilgili meclise araştırma önergesi hazırladık. Önergemizi önümüzdeki hafta meclis gündemine taşıyacağız.

Bizler aslında ALS hastalığına meydan okuyoruz. Hiçbir hastalık insanlarımızdan daha güçlü değildir. Bilimsel çalışmalarla insanlarımızın bu hastalığı yeneceği dönemleri de yaşayacağımıza inanıyorum. ALS hastalarının acılarını hissediyoruz. Farkındalık yaratmalı ve toplumun bu konuda bilinçlenmesini sağlamalıyız. ALS hastaları ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için tıbbi ve fiziki imkanları genişletilmiş sağlık birimleri kurulmalıdır. ALS hastalarının ailelerinin de yaşam şartları iyileştirilmeli ve gerekli destek çalışmaları yapılmalıdır. ALS hastalığının tedavisi günümüzde mümkün olmayabilir ancak hastaların ve ailelerinin yaşam kalitesini en üst seviyede tutmak sosyal devletin bir görevidir”

Yorumlar (0)