Gözler kabineye çevrildi... İşte masada yer alan kararlar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nda; yasakların kaldırılması, sokağa çıkma yasağı saatini ileri alınması gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

GÜNDEM 21.06.2021, 09:33 21.06.2021, 11:52
Gözler kabineye çevrildi... İşte masada yer alan kararlar

Kısıtlamalarının kaldırılması konusundaki karar bugün verilecek ve kabine toplantısı sonrasında Türkiye'de gözler AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı son dakika açıklamalarında olacak. Erdoğan kabinede alınan kararları kamuoyuna ilan edecek. İşte masadaki tedbirler

Hızlı aşılama ve vatandaşın tedbirlere tam uyumuyla pandemin etkisini önemli ölçüde kıran Türkiye'de 1 Temmuz'dan itibaren pazar günleri de sokağa çıkma serbestisi geliyor.

ERDOĞAN SAATLER SONRA AÇIKLAMA YAPACAK

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, Bakanlar Kuruluna başkanlık edecek olan Erdoğan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunumu sonrasında kabinenin pandemiye dair alacağı kararları Tüm Türkiye'ye ilan edecek

İşte kabine gündemine dair sıcak bilgiler;

HAFTA İÇİ AKŞAM KISITLAMASI ESNETİLECEK

Hafta içi saat 22'den sonra olan kısıtlama ya 24'e çekilecek ya da tamamen kaldırılacak.

RESTORAN VE AVMLER İÇİN SAAT DÜZENLEMESİ

Restoran, AVM, cafe ve mağazalar normal çalışma saatlerine dönecek

Kafe, restoran, mağaza ve tüm dükkanların ruhsatlarında yazan saatler arasında çalışmasına izin verilmesi gündemde. AVM'lerde normal çalışma saatlerine dönecek.

Belli yerlere aşı merkezleri açılması ve eczanelerde aşıya izin verilmesi konuşuluyor.

Dünyayı etkisi altına almaya başlayan delta varyantına karşı teyakkuz durumu var. Bu yüzden bası kısıtlamaların devam etmesi, vatandaşın da yasaklar kalksa bile kişisel tedbiri uzun süre elden bırakmaması istenecek.

EYLÜL'DE YÜZDE 70 İKİ DOZ AŞILANMIŞ OLACAK

Uzmanlar hastalığı geçirenlerin (test yaptırmamış, hastalığı bilmeden atlatanlar dahil) şu anda nüfusun Hızlı aşılama süreciyle temmuz sonuna kadar yüzde 60, ağustos sonuna kadar yüzde 80 ilk doz aşılarını yaptırmış olacak. Eylül'de yüzde 70'in iki doz aşıları yapılmış olacak.

Okullar açılmadan 12-18 yaş grubunun aşılanmasına ilişkin bazı hazırlıklar da yapılıyor. İsrail, ABD ve Kanada bu yaş grubunu aşılıyor. Orada alınacak sonuçlara göre birkaç ay içinde bu yaş grubu ile ilgili de adım atılması bekleniyor.

ÜÇÜNCÜ DOZ TEMMUZ'DA

Üçüncü doz aşılarda ise ilk grup olan sağlıkçıların 6 aylık süreleri Temmuz ayı içinde dolacak. Bu grup için hatırlatma dozu gündeme gelecek.

Yorumlar (0)