Gözaltına alınan Arzu Çerkezoğlu'ndan ilk açıklama: Engellenmesinin açıklanabilir hiçbir tarafı yok

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Taksim'e çelenk bırakmak isteyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve sendika temsilcileri gözaltına alındı. Çerkezoğlu, gözaltı işlemleri sırasında açıklama yaparak, "1 Mayıs engellenemez" mesajı verdi.

GÜNDEM 01.05.2020, 13:18
Gözaltına alınan Arzu Çerkezoğlu'ndan ilk açıklama: Engellenmesinin açıklanabilir hiçbir tarafı yok

Taksim Meydanı'na yürüyerek çelenk bırakmak isteyen DİSK Genel Başkanı ve Genel Sekreterinin de aralarında olduğu DİSK'liler gözaltına alındı. Gözaltı sırasında polisler 1 Mayıs çelengini de parçaladı.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu gözaltına alındıDİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu gözaltına alındı

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, gazeteci Semra Topçu'nun canlı yayınına bağlanarak ilk açıklamayı yaptı. 

Çerkezoğlu, yayına bağlandığı sırada gözaltı aracında olduklarını açıklayarak, muaeyene işlemlerinin tamamlandığını ve ifade alınmak üzere Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüklerini belirtti. Çerkezoğlu, ifade verilme işlemlerinin ardından serbeset bırakılmalarını umduğunu söyledi.

1 Mayıs çelengi parçalanan DİSK'ten tepki: Gün gelir zorbalar kalmaz gider!1 Mayıs çelengi parçalanan DİSK'ten tepki: Gün gelir zorbalar kalmaz gider!

Çerkezoğlu açıklamalarında şunları kaydetti:

"MİLYONLARCA İŞÇİ FABRİKALARDA ÇALIŞTIRILIYOR, BU KAMU DÜZENİNİ BOZMAZKEN 25 TEMSİLCİ KAMU DÜZENİNİ BOZMAKTAN GÖZALTINA ALINDI"

Yaşananlar kabul edilebilir olmadığını söyleyen Çerkezoğlu, "Binlerce milyonlarca işçi sokağa çıkma yasağında bile fabrikalarda çalışırken bu kamu düzenini bozmuyorken, 25 işçi temsilcisinin 1 Mayıs'ta Taksim'e gitmesi kamu düzenini bozma gerekçesiyle engellendi. 1 Mayıs engellenemez diyoruz ve herkesi de 1 Mayıs'a sahip çıkmaya çağrıyoruz." 

Çerkezoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"HERKESİ 1 MAYIS'A SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞRIYORUZ"

"Bizim bu kadar yasakçı ve baskıcı bir tutumu kabul etmemiz mümkün değil. 1 Mayıs emek bayramı... Evet miting yapmıyoruz, kitlesel buluşmalar yapmıyoruz. DİSK yöneticileri ve her iş kolundan bir tane temsilci arkadaşımız var. Olabilecek en temsili sayıda konfederasyon binamızdan Taksim'e gidip çelenk bırakmak istedik. Bunun engellenmesinin açıklanabilir hiçbir tarafı yok. Ne işçilere açıklayabilirler, ne Türkiye kamuoyuna ne de dünyaya açıklanabilir. O nedenle bu yasağı asla kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. Ne yazık ki böyle bir engellemeyle kaşılaştık. Ama tekrar söylüyorum 1 Mayıs engellenemeyecek kadar gerçektir, 1 Mayıs emektir, 1 Mayıs bu ülkenin geleceğidir, herkesi sahip çıkmaya çağrıyorum."

Yorumlar (0)