Görme engelli kadına yardım bahanesiyle taciz

Galler'de yaşayan 27 yaşındaki Angharad Paget-Jones, rehber köpeği Tudor ile dışarıda gezerken tacize uğradı. Jones, sapıkların yardım etme bahanesiyle elleriyle vücuduna dokunduklarını söyledi.

GÜNDEM 10.04.2021, 17:19 10.04.2021, 17:21
Görme engelli kadına yardım bahanesiyle taciz

Paget-Jones, taciz skandallarıyla ilk kez karşılaşmadığını, "nasılsa göremez" diye insanların dalga geçtiğini anlattı.

The Sun'da yer alan habere göre Jones, başından geçen olayı şöyle anlattı: "Erkekler bana rehberlik etmeyi teklif ettiler ve aynı anda karşı kolundan tutup beni el yordamıyla tuttular." Saldırıyı bildirdiğini ancak ciddiye alınmadığını söyledi.

Paget- Jones, Londra'da tanınmış bir tren istasyonunda bir güvenlik görevlisine bir olay ihbar ettiğini ve elbisesisin bu kadar kısa olmaması gerektiği yanıtı aldığını aktardı.

Paget-Jones şunları da ekledi: "Engelli kadınlara değer verilmiyor. Sadece savunmasız olarak görülüyoruz, ama değiliz. Bizi savunmasız yapan toplumdur."

Paget-Jones şimdi engelli insanların nasıl hedef alındığı konusunda daha iyi bir eğitim ve sorunları bildirenlere daha iyi destek çağrısında bulunuyor.

Kadın farkındalığı artırmak ve engelli kişileri yardıma ihtiyaçları olduğunda öne çıkmaya teşvik etmek için sosyal medyada #JustAskDontGrab hashtag'ini başlattı.

Yorumlar (0)