Gökçek'in 'FETÖ' iddiasına, fotoğraflı yanıt

Melih Gökçek, Meclis'e yazdığı bir mektupla CHP'li Aytun Çıray'ı hedef alınca, kendisini zora sokan bir fotoğrafın ortaya çıkmasına neden oldu.

GÜNDEM 20.02.2017, 13:22 20.02.2017, 13:22
Gökçek'in 'FETÖ' iddiasına, fotoğraflı yanıt

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın da üyesi olduğu TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “CHP-FETÖ” ilişkisini ortaya koyduğunu iddia ettiği bir rapor gönderdi. Çıray'ın, "ABD ziyaretinde FETÖ'cü kuruluşa gittiğini" öne sürdü. Çıray ise kendisinin değil Gökçek'in sözü edilen kuruluşa gittiğini fotoğraflarla belgeledi ve TBMM Başkanlığı'na bir yazı ekinde gönderdi. Gökçek'in, komisyona gelip tanıklık yapmadığını hatırlatan Çıray, şu iddiada bulundu:

Basına da yansıyan FETÖ'yle aşikar ilişkileri nedeniyle komisyonun huzuruna doğrudan doğruya çıkma yürekliliğini maalesef gösteremedi. Bunun yerine komisyona ‘CHP-FETÖ ilişkileri' diye bir dosya gönderdi. Hakkımda karalamada bulunmak gibi nafile bir teşebbüste bulunmuş. Komisyona gelme yürekliliğini gösterebilseydi eğer kendisine iddialarının ne kadar gerçek dışı ve sinsi niyetlerle yapılmış olduğunu gösterirdim.

Melih Gökçek kendisiyle ilgili gerçeklerin, hem de görsel kanıtlarla desteklenerek ortaya konulacak olmasının telaşını yazılı ifadesine yansıtmış. Bir dönem ‘Gülen Cemaati' ile ilişkilerini yazılı beyanında, ‘FETÖ'cülerin meydana getirmek istedikleri algı olarak' niteleyip çarpıtmaya çalışmıştır. Amacının dikkatleri kendi üzerinden başka yerlere ve kişilere çekebilmek olduğu açıktır.

 

Yorumlar (0)