Gergerlioğlu: "Meclisin Kütüphanesindeki Bejan Matur'un "Dağın Ardına Bakmak” kitabını örgüt yayını ilan ettiniz ya, Allah'tan korkun ya!"

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulda Tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı Hakkında Konuşma Yaptı.

GÜNDEM 28.10.2022, 12:33
Gergerlioğlu: "Meclisin Kütüphanesindeki Bejan Matur'un "Dağın Ardına Bakmak” kitabını örgüt yayını ilan ettiniz ya, Allah'tan korkun ya!"

İşte Gergerlioğlu'nun o konuşması:

Şebnem Korur Fincancı tutuklandı. Ak Parti MHP cumhur zulüm ittifakına sormak isterim, başınız göğe erdi mi?  

Şebnem Korur Fincancı tutuklandı. Ak Parti MHP cumhur zulüm ittifakına sormak isterim, başınız göğe erdi mi?  Değerli bir insan hakları savunucusu, çok değerli bir hekim, akademisyen maalesef ki medyatik bir şov sonucu tutuklandı. Bugün son evresini gördük Ankara Adliyesinde, gazeteciler, hukukçular içeri alınmadı hatta vekiller bile içeri alınmak istenmedi ve savcının tutuklama gerekçesine bile ulaşılamadı ve sonunda ite kaka tutuklandı. Bunu vicdan kaldırmaz arkadaşlar. Burada, aramızda birçok hukukçu var, bu sözler ifade özgürlüğü içindedir, bu çok nettir. Bir hekim, bir adli tıp uzmanı bu sözleri söylemiştir ve ifade özgürlüğü içindedir. Şimdi, niye tutukladınız? Yahu, hakkındaki medyatik infaz yapılırken yurt dışında olan bir hoca atlayıp Türkiye'ye geliyor, niye tutuklarsın yani tedbir nerede? Böyle bir şey de zaten görülmemiş fakat tutuklandı.

İşkenceye uğrarsanız Şebnem Hoca size sahip çıkar!

Ak Parti MHP ittifakına şunu söylüyorum: Yarın öbür gün insan hakları ihlaline uğrarsanız, işkenceye uğrarsanız Şebnem Hoca sizinle ilgili işkenceleri en objektif bir şekilde değerlendirecek bir akademisyendir, bir insan hakları savunucusudur.

Şebnem Hoca 28 Şubat döneminde yapılan zulme en başta karşı çıkan bir insandı.
Öyle bir insanı bir infaza tabi tuttunuz. Bakın, bununla ilgili örnekleri size söyleyeyim: Şebnem Hoca 28 Şubat döneminde yapılan zulme en başta karşı çıkan bir insandı. Bitmedi. Bosna'da Srebrenitsa katliamı yapıldığında oraya gidip incelemeler yapan, işkenceyi ve katliamları bulgulayan bir insandı. Uğur Mumcu'nun katilleri hakkında medyatik infazlar yapılırken tüm medyatik rüzgârlara rağmen işkence bulguları üzerinden hareket edip konuşan bir insandı. Barış akademisyeni olarak barış bildirgesine imza attı ve ardından infaza tabi tutuldu bugün olduğu gibi. Sonra ne oldu arkadaşlar? Anayasa Mahkemesi bunun bir ifade özgürlüğü olduğunu söyledi ve aldığı ceza da iptal edildi, ihlal verildi bütün bunlar hakkında. Demek ki baştan sona bir infazla karşı karşıyayız.

Meclisin Kütüphanesindeki Bejan Matur'un "Dağın Ardına Bakmak” kitabını örgüt yayını ilan ettiniz ya, Allah'tan korkun ya!

Az evvel Cihangir İslam Hoca söyledi. Bakın, evinde bulunan kitabı örgüt yayını ilan etmişlerdi. Cihangir Hoca çok güzel akletmiş, "Ya, bir Meclis Kütüphanesine sorayım." demiş. Bakın, Meclis Kütüphanesinde var bu kitap. "Dağın Ardına Bakmak." Siz Meclis Kütüphanesinde olan bir kitabı medyatik infazla örgüt yayını ilan ettiniz. Ya, Allah'tan korkun ya, bu nasıl bir yozlaşmadır, bu nasıl bir kokuşmadır Ak Parti MHP cumhur zulüm ittifakına soruyorum: Meclisin Kütüphanesindeki kitabı örgüt yayını ilan ettiniz ya, Allah'tan korkun ya! Bakın ve bunun sonucunda zulmen şu anda cezaevine attınız, o yüzden sordum, başınız göğe erdi mi?

Övgüsü TRT kanallarında yapılan, Meclisin Kütüphanesinde olan bu kitabı örgüt yayını ilan ederek medyatik şovlarla, infazlarla bu değerli bilim insanını cezaevine attınız.

Şimdi, sakin bir şekilde düşünün, elinizi vicdanınıza koyun: Böyle bir insanı cezaevine attınız, ben bu kitabı okudum, "Dağın Ardına Bakmak" herkese de tavsiye ederim Bejan Matur'un çok değerli bir eseri. Kürt meselesinin neden çıktığı ve nasıl çözülebileceğine dair çok önemli anekdotlar var, inanın ki hayran kaldığım anekdotlar var, çok önemli analizler var ve bu çözüm sürecinde övgüsü TRT kanallarında yapılan, Meclisin Kütüphanesinde olan bu kitabı örgüt yayını ilan ederek medyatik şovlarla, infazlarla bu değerli bilim insanını cezaevine attınız ya. Ak Parti MHP cumhur zulüm ittifakının son uygulamasıdır ve size yazıklar olsun diyorum

Yorumlar (0)