Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız:30 Ağustos Zaferi, Ulusumuzun Bağımsızlık Mücadelesidir

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayımladı.

GÜNDEM 29.08.2020, 12:23
Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız:30 Ağustos Zaferi, Ulusumuzun Bağımsızlık Mücadelesidir

“Ya istiklal ya ölüm” diyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalist devletlere karşı özgür ve bağımsız yaşama iradesini ortaya koyan Türk Ulusu, bu inançla Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandırmıştır. Ebedi Önderimiz Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilk adımı atılan Kurtuluş Savaşı, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşları sonunda zaferle taçlanmıştır.30 Ağustos Zaferi ile tarihimizin akışı değişmiş; tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

30 Ağustos Zaferi, Türk Ulusunun tüm imkânsızlıklara karşı verdiği bağımsızlık mücadelesidir. Atatürk, emperyalizme karşı verilen bu mücadelenin tam bağımsızlık hedefini 1921 yılında şu sözlerle ortaya koymuştur:

“Tam bağımsızlık denildiği zaman, elbette siyasi, malî, iktisadî, adlî, askerî, kültürel ve benzeri her hususta tam bağımsızlık ve tam serbestlik demektir. Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan mahrumiyet, millet ve memleketin gerçek mânasiyle bütün bağımsızlığından mahrumiyeti demektir. Biz, bunu temin etmeden barış ve sükûna erişeceğimiz inancında değiliz.”

Emperyalist devletlerin bugün dahi siyasi, malî, iktisadî, adlî, askerî, kültürel olarak kuşatma isteği ve girişimleri sürmektedir. Ancak, Atatürk’ün 21 Haziran 1922’de ifade ettiği gibi; “Bu millet istiklâlsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.”

Pandemi bahane edilerek milli günlerimizin kutlanmasının yasaklanması akıl ve mantık dışıdır. Vicdanlara sığmayan yasaklara ve baskılara karşı, Ebedi önderimiz Atatürk’ün önderliğinde bu toprakları vatan yaptığımız günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlayacağız. Ulusumuzun büyük zaferini kutlaması engellenemeyecektir.

Genel Sağlık-İş; tam bağımsızlığına sahip çıkarak,Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak için tüm çabayı gösterecektir. Bu anlayışla; Büyük Zaferi coşkuyla kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.

Zekiye Bacaksız

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı

Yorumlar (0)