banner773

Genco Erkal 'Cumhurbaşkanına hakaretten' ifade verdi

Usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi.

GÜNDEM 19.04.2021, 16:43 19.04.2021, 16:45
Genco Erkal 'Cumhurbaşkanına hakaretten' ifade verdi

Usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek, ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla ifadeye çağrılmıştı. Bugün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na giden Erkal, savcıya ifade verdi.

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal'a destek olmak için CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan, Gülizar Emecan, Ali Şeker, Mahmut Tanal da adliyeye geldi.

“DÜŞÜNCELERİMİ AÇIKLADIĞIMI SÖYLEDİM”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ‘Hakaret' ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdikten sonra açıklama yapan usta sanatçı, şunları söyledi;

Twitter’daki paylaşımlarım yüzünden ifadeye çağrıldım. Hiçbirinde Cumhurbaşkanına hakaret diye bir şey zaten söz konusu değil.

İşimin politik tiyatro yapmak olduğunu, 60 yıldır bu işi yaptığımı ve hem sahneden hem de sosyal medyadan, dünyanın her yerinde haksızlıklara, baskılara, adaletsizliğe, bağnazlığa karşı olduğumu ve bu düşüncelerimi açıkladığımı anlattım.

Başkanlık sistemine karşıyım dedim. İfade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşıyım. İnsanların, düşünceleri yüzünden hapis yatmalarına karşıyım dedim.

Doğanın katledilmesine, betonlaştırılmasına karşıyım dedim. Yoksulları daha yoksul kılan bu acımasız bozuk ekonomik düzene karşıyım dedim. Laik bir ülkede din olgusunun bu kadar ön plana çıkarılmasını ve sürekli dinin bir siyasi malzeme olarak kullanılmasına karşıyım dedim.

OYUNCULAR SENDİKASINDAN DESTEK

Oyuncular Sendikası, 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Genco Erkal'a destek çıktı.

"Genco Erkal duruşu ile seyircilerine, öğrencilerine ve çalışma arkadaşlarına örnek olmuş gerçek bir sanatçıdır. Politik tiyatro yapan, eleştiren bir aydındır" denilen açıklamada, "Sosyal medya hesaplarından yaptığı eleştirilerinin ifade özgürlüğü kapsamında değil de suç olarak görülüp ihbar edilmesini kabul etmiyoruz" denildi.

Oyuncular Sendikası'nın açıklaması şöyle:

Değerli Üyelerimiz, Dostlarımız,

Üyemiz, ustamız, değerli oyuncu Genco Erkal'ın Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiası ile hakkında soruşturma başlatıldığını ve ifadeye çağrıldığını öğrendik. Kendisi ile yapmış olduğumuz görüşmede bugün (19.04.2021) İstanbul Adalet Sarayı'nda ifade vereceğini bizimle paylaştı.

Genco Erkal duruşu ile seyircilerine, öğrencilerine ve çalışma arkadaşlarına örnek olmuş gerçek bir sanatçıdır. Politik tiyatro yapan, eleştiren bir aydındır.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı eleştirilerinin ifade özgürlüğü kapsamında değil de suç olarak görülüp ihbar edilmesini kabul etmiyoruz.

Yorumlar (0)