Gazeteci Mehmet Yetim: “FAKIBABA’NIN AK PARTİ’DEN KOPMA NOKTASI ŞENYAŞAR AİLESİ”

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gazeteci Mehmet Yetim ile Urfa’da yaşanan son gelişmeleri ÖFG TV’de konuştu.

GÜNDEM 27.10.2022, 15:31
Gazeteci Mehmet Yetim: “FAKIBABA’NIN AK PARTİ’DEN KOPMA NOKTASI ŞENYAŞAR AİLESİ”

AK Partili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve Şanlıurfa milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. TBMM Genel Kurulunda Fakıbaba'nın milletvekilliğinden istifası kabul edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun YouTube kanalında yönettiği ÖFG TV programına, istifaya ilişkin Gazeteci Mehmet Yetim konuk oldu.

“FAKIBABA PARTİSİNDE DIŞLANDIĞINI HİSSETTİ”

Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Urfa’da karşılığı olan bir siyasetçi olduğunu belirten gazeteci Mehmet Yetim, “Urfa’ya 30 yıllık hizmeti olmuş ve halkı tarafından sevilen bir insan! Fakıbaba 2018 yılından itibaren partisi AK Parti ile bazı çatışmalarla karşı karşıya geliyordu. Bunu sosyal medya aracılığı ile sürekli yazıyordu. Urfa’ya geldiği zaman AK Parti Milletvekiliydi fakat hiçbir AK Parti’li belediye başkanı, milletvekilleri, il teşkilatı, ilçe teşkilatları kendisini karşılamadılar, eşlik etmediler. Fakıbaba kendini burada dışlanmış hissetti.” ifadelerinde bulundu.

“MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDEREK URFA’LILARA SAYGISINI GÖSTERDİ”

Hem partisinden hem de milletvekilliğinden istifa etmenin TBMM tarihinde kolay kolay görülmediğini vurgulayan Yetim: “Son dönemlerde TBMM tarihinde görülmemiş bir olay. Hem partisinden hem de milletvekilliğinden istifa ederek Urfa’lılara olan saygısını bu şekilde dile getirdi. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı seven, ona gönül vermiş, arkasında yol yürümüş insanlar var. Kendisi: “Önemli olan insanların yanında yer almak. Parti ikinci plandadır.” diyor.” şeklinde konuştu

 

“FAKIBABA’NIN KOPMA NOKTASI ŞENYAŞAR AİLESİ”

Fakıbaba’nın partisinden kopuşunun 2018 yılına dayandığını belirten Yetim, “2018’te Ahmet Eşref Fakıbaba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanıydı. Kendisine ilk gelen bilgiler bunun bir terör konusu olduğuydu ve kendisi de bu yönde açıklama yaptı. Daha sonra bunun bir terör saldırısı olmadığını, seçim çalışması esnasında meydana gelen adli, münferit bir olay olduğunu anlayınca çıktı özür diledi. Fakıbaba bu olaydan kendisi çok rahatsızdı. Bunu sürekli dile getiriyordu ve partisi nedeni ile aileyi ziyaret edemediğini söylüyordu” ifadelerini kullandı.

“URFA ÖZELİNDE SİYASET YENİDEN ŞEKİLLENECEK”

Fakıbaba’nın, 2018’de yaşanan olayda dönemin valisi Abdullah Erin’e konuya hassasiyet göstermesini söylediğini fakat bir sonuç alınamadığını belirten Yetim, “Şenyaşar Ailesi olayı, AK Parti’deki iç karışıklıklar, Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu bazı projelerde rahatsızlığını dile getirmesine rağmen bir karşılık bulamaması, Urfa ziyaretlerinde Urfa milletvekili olarak esnafla tek başına olması, partinin eşlik etmemesi, Belediye Başkanı’nın telefonlarına cevap vermemesi konuları sonucunda istifa ederek tepkisini dile getirmesi kaçınılmaz oldu ve istifası Urfa’da değil Türkiye’de büyük bir şok etkisi yarattı. İYİ Parti’ye geçmesi ile birlikte özellikle Urfa özelinde siyasetin yeniden şekilleneceğine inanıyorum.” ifadelerinde bulundu.

Konuya ilişkin Gergerlioğlu, “Sayın Fakıbaba vicdanıyla hesaplaştı, istifa etti. Vicdansız olanlar ancak bu muktedire hizmet eder!” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)