FETÖ'nün altınları 'saklanma evi'nden çıktı

İstanbul'da polis ekipleri FETÖ üyesi 7 şüpheliye yönelik 11 adrese operasyon düzenledi. Yapılan çalışmada örgütün 'Gaybubet evi' (Saklanma Evi) olarak adlandırılan adreslerine de baskın yapıldı. Operasyonda minik külçeler halinde 2 kilo altın ele geçirildi.

GÜNDEM 15.11.2018, 22:00 15.11.2018, 22:00
FETÖ'nün altınları 'saklanma evi'nden çıktı

Operasyonla sonuçlanan süreç; İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün 6 ay önce elde ettiği bilgilerle başladı.

4

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele eden polis ekipleri, örgüt üyesi 7 şüphelinin peşine düştü. Şüphelilerin örgütün, ‘Gaybubet evi’ olarak adlandırdığı adreslerde kaldıkları bilgisine ulaşıldı. Çalışmalarda 11 adres tespit edildi. Çalışmaların ardından belirlenen 11 adrese de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 

 

 

KÜVETTEN ALTIN ÇIKTI

Organize polisinin düzenlediği baskınlardan birinde, FETÖ'nün “Kürşat” kod ismiyle tanınan gaybubet evleri sorumlusu R.Ş Bayrampaşa'daki lüks bir rezidansta gözaltına alındı. Terör örgütünün firari isimlerine para ve barınma imkanı sağladığı belirtilen R.Ş.'nin kaldığı adreste külçeler halinde yaklaşık 2 kilo altın ele geçirildi.

1

Aramalarda ayrıca çok sayıda telefon ve yüklü miktarda para da bulunduğu öğrenildi.

3

Terör örgütü elebaşına ait dokümanların da ele geçirildiği evdeki para ve altınların banyo küvetinden çıktığı belirtildi.

 

 

 

KAÇARKEN YAKALANDI

 

 

Lüks rezidansta ayrıca örgütün sözde Fatih sorumlusu Ş.A.'nın da yakalandığı öğrenildi. Ş.A.'nın örgütün “Fatih ili” olarak kodladığı bölgedeki tüm FETÖ'cü esnafları koordine eden isim olduğu belirtildi. Organize polisinin düzenlediği baskında, örgütün sözde Fatih ili yapılanmasında faaliyet gösteren ve FETÖ için “Himmet” toplayan Y.D.'nin de kaçarken gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelinin üzerinde de yüklü miktarda para olduğu belirtildi.

GAYBUBET EVİNDE YAKALANDILAR

Yapılan operasyonda gözaltına alınan diğer isimler arasında örgütün üst düzey sorumlularından Erkan kod isimli İ.S. olduğu öğrenildi. Gaybubet evinde gözaltına alınan şüpheli dışında diğer isimlerinde FETÖ'nün sözde Bakırköy il yapılanmasında “üniversite ve muhacir mesulü” Gökhan kod isimli G.T. ve örgütün “İzdivaç sorumlusu” eşi N.T ile N.T'nin kardeşi B.E. olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

Yorumlar (0)