Ferhat Tunç 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten yargılandı

Ferhat Tunç'un yargılandığı 'Cumhurbaşkanına Hakaret' davasının duruşması görüldü.

GÜNDEM 28.11.2018, 13:06 28.11.2018, 13:06
Ferhat Tunç 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten yargılandı

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' iddiasıyla açılan davalardan ilkinin duruşması, Büyükçekmece 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Duruşmaya Tunç ile avukatı Damla Koç ve alışılmışın aksine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatı Abdulsamet Aydın da katıldı. İddianamenin okunmasının ardından söz alan Tunç, albüm çalışmaları nedeniyle savunma hazırlayamadığını söyledi ve ek süre talep etti.

KARAR Mahkeme Heyeti, savunma için ek süre talebini kabul ederek, duruşmayı 20 Mart 2019'a erteledi. Ferhat Tunç hakkında aynı iddiasıyla açılan diğer davanın duruşması ise 9 Ocak 2019'da başlayacak.

 

TUNÇ'A HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Tunç hakkında Twitter hesabındaki paylaşımları nedeniyle 'örgüt propagandası yapmak' suçlamasıyla, İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesince 25 Eylül'de 1 yıl 11 ay 12 günlük hapis cezası verilmişti. Sanatçının IŞİD tarafından katledilen Aziz Güler'i anması da 'suç unsuru' sayılmıştı. Başvurulan İstinaf Mahkemesi de onaylarsa, Türkiye bir sanatçıyı düşüncelerinden ötürü cezaevine gönderecek.

Yorumlar (0)