Fehmi Koru: Devlet yetkilileri insanlara VPN kullanarak mesajlarını ilettiler

Gazeteci Fehmi Koru, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrası kısıtlanan internet erişimi hakkında, "VPN kullanımına müsaade etmediğini bildiğimiz devlet yetkilileri, insanlara VPN kullanarak mesajlarını ilettiler" dedi.

GÜNDEM 18.11.2022, 16:08
Fehmi Koru: Devlet yetkilileri insanlara VPN kullanarak mesajlarını ilettiler

TV5'te yayınlanan Serbest Görüş programına Gazeteci Fehmi Koru konuk oldu.

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrası kısıtlanan internet erişimi hakkında konuşan Koru, "Bu engelleme, bir deneme miydi?" dedi.

"VPN kullanımına müsaade etmediğini bildiğimiz devlet yetkilileri, insanlara VPN kullanarak mesajlarını illetiler" diyen Koru şöyle devam etti:

Yani VPN kullanımına müsaade etmediklerini bildiğimiz devletin yetkilileri kendileri görüşlerini, mesajlarını, VPN kullanarak insanlara ilettiler, niçin çünkü kendileri koydukları engeller yüzünden.

“Bu engeller deneme miydi?”

Şimdi bu engeller bir deneme miydi? Yani bugün yapılan, o gün yapılan o kısıtlama erişimin imkânsız hale getirilmesi acaba daha sonra başka ortamlarda, başka vesilelerle de tekrarlanabilecek olan bir şey mi? Nasıl yapıldı o iş, çok basit bu konuların uzmanı olan birtakım ülkeler var İsrail gibi. Onların ürettiği birtakım elektronik cihazlar var, o cihazlar kullanılarak bu yapılabildi.

Demek ki devletin elinde o cihazlardan var onu biliyoruz şu anda, yapıldığı için. Halbuki daha önce böyle bir bilgimiz yoktu öyle cihazların devletin elinde olduğunu bilmiyorduk. Çünkü o cihazlar aynı zamanda başka işlere de yarıyor yani demokratik ülkelerin cevaz vermediği işlere de yarıyor.

“Açıklama gelmiyor”

Şimdi bütün bunlar düşünüldüğünde Türkiye bir terör eylemiyle karşı karşıya. Aslında şu anda bizim konuşmamız gereken verilecek verilmiş olan sıhhatli bilgiler istikametinde bu olaya doğru bir teşhis koymaktı. Ama dikkat ederseniz ilk günün açıklama yapıldı, pazar günü. Bugün Perşembe bu arada herhangi bir resmi ağızdan, herhangi bir resmi açıklama duymadık, savcılardan da bir açıklama gelmiyor. Halbuki ilk gün konulduğu bir teşhis ve kamuoyu şu anda onu bunun öyle bir eylem olduğunu düşünüyor, öyle bir kanaate sahip.
 

Yorumlar (0)