Fatih Altaylı: Mesut Özil yerli ve milli değil, kimse kimseyi kandırmasın

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati'nde spor gündemini değerlendirdi. Mesut Özil transferine değinen Altaylı, "Mesut Özil yerli ve milli değil, kimse kimseyi kandırmasın" dedi.

GÜNDEM 19.01.2021, 12:11
Fatih Altaylı: Mesut Özil yerli ve milli değil, kimse kimseyi kandırmasın

Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programında spor gündemini değerlendirdi. Altaylı'nın yorumlarından öne çıkanlar şöyle:

Fenerbahçe'nin beIN protestosu

"Orada enteresan bir şey var. Röportaj işi sözleşmenin maddelerinden bir tanesi. Röportaj yapılacak diyor sözleşme, takım röportaja oyuncu ve teknik direktörü göndermek zorunda diyor sözleşme. Peki yayınlamamanın da bir cezası olmalıdır. Orada bir problem var. beIN'in de yayınlama hakkı olmamalı diye düşünüyorum. Yakın plan alırsın vs. 'Belki bir şeyler derler' diye korktular."

"Mesut Özil, yerli ve milli değil"

"Türk futbolcu falan deniyor, çocuk Alman futbolcu. Kimse Türk futbolcu falan demesin. Bu çocuk evet Türk vatandaşı ama asıl olarak Alman vatandaşı, Alman milli takımında oynuyor. Mesut Özil 15 sene önce tercihini yaparken Alman milli takımından yapmış. Bu çocuk yerli ve milli değil. Kimse kimseyi kandırmasın. Söylüyorum, Fenerbahçe büyük bir Alman futbolcuyu transfer etmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. Ama yerli ve milli, ülkesine geri döndü, yok böyle bir şey."

"Türkiye'ye gelen en kariyerli futbolcu Roberto Carlos'tur, sonra Popescu gelir"

"Türkiye'ye gelmiş en kariyerli futbolcu dediğiniz zaman... Popescu Türkiye'ye geldiğinde Barcelona'nın kaptanlık pazubendini çıkarıp gelmişti. Kariyer olarak zirvedeydi. Düşmüş, aşağı giden falan değildi. Yanlış hatırlamıyorsam Barcelona'nın kaptanıydı. Roberto Carlos, her türlü şampiyonluğu almış birisi olarak geldi. Bence kariyer olarak en kariyerli Roberto Carlos onu Popescu ve Hagi takip eder. Alex'in öyle bir kariyeri yoktu ama Türkiye'de muazzam bir kariyer yaptı. Mesut bunlar içerisinde ilk 10'a girer mi, zannediyorum girer. İspanya'da şampiyonluğu var, bunun dışında hatırlamıyorum ama belki de vardır. Kariyer olarak en tepede değil ama ilk 10'a girer diye düşünüyorum."

Fenerbahçe mi transfer etti Mesut Özil'i, yoksa bir siyasi parti mi?

"Geçen sene dedim bu lafı ben. Bu sene 'galiba gelecek' dedim, hava o yöndeydi. 'Bu çocuk gelmez' derken, şartlar. Ali Koç ne diyordu, 'Ben ayağımı yorganıma göre uzatmak zorundayım' diyordu. Şimdi bütün bunları dedikten sonra bu. Nasıl oldu da oldu. Medyaya baktığımda şunu görüyorum, Fenerbahçe mi transfer etti Mesut Özil'i, yoksa siyasi parti mi? Bakıyorum belediyeler, Cumhurbaşkanlığı sözcüleri falan... Fenerbahçeli arkadaşlara şunu söylemek isterim. Mesut Özil büyük transfer. Özil'in Fenerbahçe'ye geldiği şartlarla, Trabzonspor'a transfer olsaydı bugün Fenerbahçeliler ne diyor olurlardı? Net bir sual."

"Galatasaray'a veya Beşiktaş'a gelseydi, 'Ben Galatasaraylıyım, Beşiktaşlıyım' diyecekti"

"Evin oğlu ama evin kaçak oğlu diyelim. Evet Mesut Özil Türk ailenin oğlu ama Alman futboluna hizmet etmiş. Türkiye'yi şampiyon yapmadı, Almanya'yla şampiyon oldu. Mesut Özil hiçbir zaman Fenerbahçeliyim demedi. Drogba'nın transferi ne kadar büyükse bu transfer de o kadar büyüktür. Ama bu adamdan olmayan hikayeler çıkarılması beni rahatsız eder. Bir bu çocuk yerli ve milli değil. Bu çocuk Alman milli oyuncusu. Vatanına hoş geldin evet ama Alman futbolcusu olarak memleketine geldin. 'Ben Fenerbahçeliyim' diye bir şey yok, Galatasaray'a veya Beşiktaş'a gelseydi, 'Ben Galatasaraylıyım, Beşiktaşlıyım' diyecekti. 'Türkiye'de hiçbir takımı tutmam' demiş eski bir röportajında."

"İşi ucuzlatmayın, zaten büyük bir transfer"

"İşi ucuzlatmayın, zaten büyük bir transfer. Bu transfer yeterince büyük transfer. Sahada ayrıca göreceğiz tabii ki. İyi sonuç verebilir, kötü sonuç verebilir. Drogba iyi iş yaptı ama Falcao neredeyse yerden kazındığını biliyoruz. İyi bir transfer ama ekstra bir hikayeye gerek yok."

"Fatih Terim maçı Beşiktaş'a ikram etti"

"İstanbul'un bu kadar karlı gününde o zemini tutmak büyük başarı. Beşiktaş'ı kutlarım. Etebo'yu getir buraya şu pencereyi falan kapatamaz. Geçen hafta ne dedim, Luyindama oynarsa Galatasaray bu maçı kaybeder dedim mi demedim mi? İki golün birisi ikram, bir savunma oyuncusu topu nasıl ıskalar bilemiyorum, ikincisi ikram etti. Dünkü maçı Fatih Terim Beşiktaş'a kendi eliyle getirdi verdi. Dün bu maçı Beşiktaş'a getirip ikram eden bizatihi Fatih Terim'dir. Bundan da en ufak üzüntü ve pişmanlık duymadığını dün gösterdi."

"Terim, her şeyle kavga ediyor"

"Bence Fatih Terim'i bu noktaya getiren toplam bir ömürdür, hayattır. Fatih Terim milli takımdan kovulmuştu. Kebapçı baskını, davalar, şunlar bunlar. Galatasaray bir can simidiydi. Allah var iyi değerlendirdi. İki şampiyonluk geldi. Fatih Terim şimdi her şeyle kavga ediyor. Dün sahadaki takımlara baktığınızda Galatasaray mı daha fazla harcamış, Beşiktaş mı? Senin altında 500 beygirlik bir araba var, yola çıkmışsın, rakiplerin 300 beygirlik falan. Sonra bana 1000 beygir vermediniz vs. O forvetlere atılmamayı ben mi öğreteceğim? Senin her maç bir forvetin atılıyorsa, ben bunlara neyi öğretemiyorum, bir onu düşün. Para bulursam Ayvalık'ta bir yer bulup zeytin dikeceğim. Zeytinyağı üreteceğim, ismini de Fatih Terim koyacağım. Çünkü her şeyde üste çıkıyor."

"Ultraslan denen şebekenin başı, mafyalaşmış bir sürüdür"

"Her kulüp gibi Galatasaray içinde bir takım asalak kitle vardır. Ultraslan denen şebekenin başı mafyalaşmış bir sürüdür, bir güruhtur. Bunlar Galatasaray'ı soyarlar, yöneticilerden avanta alırlar. Saf ve iyi niyetli taraftarları da kendi güçleri için kullanırlar. Ben taraftarları bunlara karşı uyanık olmaya çağırıyorum. Yönetimleri de çağırmak istiyorum ama yönetimler rezillik. Bu taraftar grubunun o mafyalaşmış üst tarafını kendi lehine kullanmaya çalışan rezil rüsva bir yönetim var Galatasaray'da."

Yorumlar (0)