"Erkek arkadaşım beni kızgın yağla yaktı" dedi, mahkemede savunmasını yalanladı

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi

GÜNDEM 24.02.2020, 14:05
"Erkek arkadaşım beni kızgın yağla yaktı" dedi, mahkemede savunmasını yalanladı

İstanbul Küçükçekmece'de birlikte yaşadığı Ersin Ülker'in yüzünü ve vücudunu kızgın yağla yaktığını iddia eden Kübra Tayfur, mahkemede, "Eşim beni yakmadı, kızgın olduğum için yalan söyledim" deyince, Mahkeme Başkanı, "Vücudunda yanıklar var, kendini mi yaktın, üç harfliler mi yaktı seni?" dedi. 

İstanbul Küçükçekmece'de 15 Eylül 2019 tarihinde cezaevinden izinli çıkarak birlikte yaşadığı Kübra Tayfur’un vücuduna ve yüzüne kızgın yağ attığı iddiasıyla yargılanan Ersin Ülker ilk kez hakim karşısına çıktı.

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ersin Ülker getirilirken, müşteki Kübra Tayfur ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın avukatı katıldı. Sanık Ülker’in avukatı duruşmaya gelmediği için sanığın savunması alınmadı.

"Yalan söyledim"
Söz verilen Kübra Tayfur, birlikte yaşadığı Ülker ile evli olmadığını ve 2 çocukları olduğunu belirterek, "Şikayetçi değilim. Eşim Edirne Açık Cezaevi’nde yatıyordu. 1 hafta kadar beraber kaldık, çocuklarımızla güzel zaman geçirdik. Kardeşi eşimi dövmüş.

Biz de tartışmaya başladık. ‘5 ay sonra cezaevinden çıkacaksın nasıl açıklayacaksın yüzünü cezaevindekilere’ dedim. Tartışmaya başladık, beni itince çaydanlıktaki yağ üzerime döküldü. Bana saldırmadı, ben kızgın olduğum için yalan söyledim.” dedi.

Mahkeme Başkanı: Seni üç harfliler mi yaktı?
Sanık savcılıktaki ifadelerini reddedince Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan, “Adli Tıp Kurumu raporunda 2. ve 3. dereceden yüzde 26 oranında vücudunda yanık var. Vücudunda yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yanık var. Kendini mi yaktın? Üç harfliler mi yaktı seni? Çaydanlıkta yağ ne arıyordu?” diye sordu.

Bakanlık avukatı şikâyetçi oldu
Duruşmaya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Avukatı ise şikayetçi olduklarını belirterek “Müştekinin soruşturma aşamasında verdiği ifadeler ve Adli Tıp Kurumu’nun verdiği rapor dikkate alınsın.” dedi.

Heyet sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Kübra Tayfur ise tutukluluk kararını duyunca gözyaşlarını tutamadı. 

Yorumlar (0)