Erdoğan’ın Arınç açıklamasındaki dikkat çeken Soylu detayı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Grup Toplantısı sonrası Bülent Arınç’a tepki gösterdi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bu esnada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir kağıda not aldığını ve sonra onu ortadan kaldırdığını yazdı.

GÜNDEM 26.11.2020, 11:04 26.11.2020, 11:08
Erdoğan’ın Arınç açıklamasındaki dikkat çeken Soylu detayı!

Bülent Arınç geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş ile ilgili konuşan Arınç, ““Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travma üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek” ifadelerini kullanmıştı. Kavala ile ilgili ise “Osman Kavala’nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ifadelere tepkisi sonrası ise Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etti. Konuyla ilgili AKP Grup Toplantısı sonrası açıklamalara bulunan Erdoğan, “Teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasının tavsiye edilmesi hakikaten beni rencide etmiştir. Kitabını herkes okusun denilen kişi, binlerce askerimin kardeşimin kanı olan bir terör örgütünün siyasetçi maskesi takmış savunucudur” ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri söylediği sırada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önündeki kağıda not aldığını ve daha sonra da bu notu ortadan kaldırdığını aktardı.

Abdülkadir Selvi’nin  yazısının ilgili bölümü şöyle:

Erdoğan’ın kırmızı çizgisinin Selahattin Demirtaş olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Sanıyorum Arınç’a öfkenin altında yatan en önemli neden de Demirtaş’ın kitabını tavsiye etmesi oldu.

“Daha da ileri gidip, bu teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasının tavsiye edilmesi hakikaten beni rencide etmiştir” sözleriyle bunu ortaya koydu. Arınç’ın istifa kararının alındığı görüşmede aralarında böyle bir diyalog yaşanıyor.

TELEFONDA DA SÖYLEMİŞ

Arınç, “Sözleriniz bizi üzdü, rencide etti” deyince Erdoğan, “Sizin sözleriniz bizi daha çok üzdü. Beni rencide etti. Ellerinde Yasin Börü’nün, Kürtlerin kanı olan adamı başımıza çıkarıyorsun” diye tepki gösteriyor. Zaten dünkü konuşmasında da “Kitabını herkes okusun dediği kişi, elinde binlerce Kürt kardeşimin, askerimin, polisimin, öğretmenimin kanı olan, bölücülük peşinde koşan bir terör örgütünün siyasetçi maskesi takmış savunucusudur” dedi.

Erdoğan bunları söylerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önündeki kâğıda not alıyordu. Sonra onu ortadan kaldırdı.

Yorumlar (0)