Erdoğan'dan Tel Rıfat'a operasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Varna’da gerçekleşecek olan Türkiye-Avrupa Birliği zirvesi öncesinde, batı ülkelerinin Suriye’de terör örgütlerine verdiği desteği gündeme getireceğini belirterek “Hepsinin video kaydı var. Yarın zaten onlarla Varna’da bir araya geleceğiz. Hazırlıkları yaptım, kendilerine göstereceğim. Bu millet gururlu bir millet. Bu milletin gururu ile kimsenin oynamaya hakkı ve selahiyeti yoktur” dedi. Erdoğan ayrıca, "Bunların derdi terörle mücadele değil. Kararımızı verdik ve sahaya girdik. Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp harekatı hedefine ulaştıracağız" diye konuştu.

GÜNDEM 25.03.2018, 19:12 25.03.2018, 19:12
Erdoğan'dan Tel Rıfat'a operasyon mesajı

İstanbul'dan öğle saatlerinde havayolu ile Giresun ve Trabzon İl Kongreleri'ne katılmak üzere Giresun-Ordu Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Giresun il kongresinin ardından helikopterle Giresun'dan Trabzon'a geçti.

Erdoğan, Hayri Gür Spor Salonu'ndaki kongre öncesinde kendisini salon dışında bekleyen Trabzonlular'a seslendi. Erdoğan, Türkiye'nin Afrin Harekatı'nda kendi insansız hava araçlarını kullandığını hatırlatarak “Milli gelir 3 bin 400 dolar, şimdi 11 bin doların üzerine çıktık kişi başına. Nereden nereye. Bu batılılar niye kıskanıyor işte bundan, ‘Bu Türkiye nereye gidiyor?' diyorlar. Yoluna gidiyor. Bizim yapacak işimiz var. Yetmez. Artık insansız hava araçlarımızı yapıyor muyuz ? Bir de sürmelisini yapıyormuyuz ? Neler oluyor neler. Daha iyi şeyler olacak. İnşallah uçağımızı da yapacağız. Bunları kapılarından bizi çok döndürdüler. Bize verin; ‘kongre müsaade etmiyor' Eh bu komşular bizi ev sahibi yaptı. Şimdi kendimiz yapıyoruz. Afrin'de silahlı-silahsız insansız hava araçlarını gördünüz, onları biz yaptık. Onlar olmasaydı işimiz zordu. Koordinatları veriyor; F-16'lar o teröristleri oraya gömüyor. Buraya gelirken sordum ne kadar oldu dedim. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 747 oldu. İnlerine gidereceğiz dedim hatırlayın. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Afrin ile iş bitmeyecek. PKK'lılar Sincar'a doğru gittiler. ‘Oraya da gireceğiz' dedim. Oraya da operasyonlar başladı” diye konuştu.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VATANDAŞLARA SATRANÇ TAKIMI DAĞITTI.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VATANDAŞLARA SATRANÇ TAKIMI DAĞITTI.

“BİZİM DERDİMİZ TERÖRİSTLER”

“İçeride ve dışarıda teröristlerle mücadele. Bizim derdimiz teröristler ile biz bir işgal devleti değiliz” diyen Erdoğan “Onun batıda örnekleri var. Bizim geçmişimizde böyle bir şey yok. Bunu Afrikalı dostlarımız çok iyi bilir. Bizim tarihimizde adalet var, mazlumların yanında yer almak var. Zalimler ile beraber olmak yok. Şuanda Afrin'de yaptığımız bu. Televizyonlarda izliyorsunuz o mazlumları, garipleri 7'den 70'e onların ne hale geldiğini görüyorsunuz. Doğu Guta'da olanları görüyorsunuz dimi ? Batılı bize akıl vermeye çalışıyor o aklı kendinize saklayın dedim. Hepsinin video kayıtları var. Yarın Varna'da bir araya geleceğiz. Hazırlıkları yaptım kendilerine göstereceğim. Bu millet onurlu ve gururlu bir millet. Bu milletin gururuyla, onuruyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Onun için dimdik ayakta duracağız, taviz vermeyeceğiz. Mazlumun ahı yerde kalmayacak. Şuanda çalışmalarımızı bu şekilde yürütüyoruz. Mehmedimiz hiç kar, boran, fırtına demedi. Gençlik yıllarımızda şuanda yaşlı değiliz ya mitingler yapardık. Derdik ki ben onu biraz değiştirdim şimdi ‘kar, boran, fırtına sükûn bulacak' o zaman başka söylüyorduk şimdi onu değiştim, ‘Sana PYD, sana YPG selam duracak' “ ifadelerini kullandı.

 

TEL RIFAT’A OPERASYON MESAJI

Batı’nın terörle mücadele konusunda samimi olmadığını ifade eden Erdoğan, “İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak bu harekatı hedefine ulaştıracağız. Şimdi de muhataplarımızdan bize Mümbiç konusunda bize en başından beri verilen sözlerin gereğinin yerine getirilmesini talep ediyoruz. Amerika’nın bir an önce  Mümbiç’in denetimini terör örgütünden alıp bölgenin gerçek sahiplerine devretmesi gerekir. Şayet terör örgütü buradan çıkartılmazsa, o zaman bu işi bölge halkı ile biz yapmak mecburiyetinde kalırız. Hiç kimse kusura bakmasın kimsenin taktik hesabı bizi bağlamaz. Elbette müttefiklerimize silah doğrultmayız ama gördüğümüz hiçbir teröristi de affetmez, indiririz. Aynı durum Kuzey Irak için de geçerlidir. Kandil ve Sincar’daki teröristleri derhal boşaltılmazsa bu işi bizzat yapmak bizim için kaçınılmaz bir durum haline dönüşür. Topraklarının egemenliği konusunda hassas olanlardan bu hassasiyeti önce terör örgütlerine karşı göstermelerini bekliyoruz. Hassanız terör örgütlerinin orada ne işi var? Hadi gönder orada ne işi var? İşgalci gibi duruyorlar bunlar terörist. Teröristlerin cirit attığı bir yerde egemenlik lafı etmek boş bir iştir. Kimsenin tek karış toprağında gözümüz yok. Ama bize tehdit oluşturacak olan teröristleri de biz halleder geçeriz. Önceliğimiz ülkemize yönelik tehditleri ortadan kaldırmaktır. Her istikrarsızlık ülkemize çok ciddi sığınmacı akınına yol açıyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)