banner773

Erdoğan'dan cinsel istismar önergesi açıklaması: Meclis'e yeniden gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM Kadın Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, tecavüzün önünü açan, cinsel istismar önergesiyle ilgili "İnanıyorum ki cinsel istismar düzenlemesi daha geniş mutabakatla Meclis'e yeniden gelecek" dedi.

GÜNDEM 25.11.2016, 15:40 25.11.2016, 15:40
Erdoğan'dan cinsel istismar önergesi açıklaması: Meclis'e yeniden gelecek

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM Kadın Kongresi'nde konuştu. AKP tarafından önce Meclis'e sunulan, tepkiler üzerine daha sonra geri çekilen "Cinsel istismar düzenlemesine" ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Siyaset mekanizması ve siyasetçilerin sorumluluğunda faaliyet gösteren kurumlar, elbette sorun çözme yeridir, sorun çözme makamıdır. Ülkemizde yasaların izin verdiği yaşın altında evlilikler ve bunlardan kaynaklanan sıkıntılar söz konusuysa çözümü için gereken adımlar mutlaka atılmalıdır. Bu adımlar öncelikle sosyal ve kültürel bilinci artırmaya yönelik olmalıdır. Şayet kanuni yaş sınırının altında evlilik kültürü mevcutsa, siz istediğiniz kadar kanun çıkartın, istediğiniz kadar ceza verin bunun önüne geçemezsiniz" dedi.

 



"GENİŞ MUTABAKATLA YENİDEN PARLAMENTOMUZA GELECEKTİR"





Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadın meselesi son günlerde yoğun bir şekilde tartışılan yasaların izin verdiği yaşın altındaki evliliklerle ilgili düzenleme vesilesiyle gündemimizde yeniden öne çıktı. Tartışmalar üzerine dikkatimi çeken bu kanun değişikliği teklifinin, yeterince özenli hazırlanmadığını ve belirsizlikleri sebebiyle istismara açık bulunduğunu gördüm. Bunun için de toplumsal taleplere karşılık vermek için atılan bu iyi niyetli adımın maksadının dışında istismarlara yol açmayacak şekilde daha hassas şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettim. Hükümetimize ve Meclisimize hatta toplumumuza söz konusu kanun değişikliğinin mevcut haliyle çıkartılması yerine daha geniş bir mutabakatla ele alınmasını tavsiye ettim. Hükümetimiz de bu doğrultuda gerekli adımları atarak değişiklik teklifinin geri çekilmesini kararlaştırdı. İnanıyorum ki geniş mutabakatla yeniden parlamentomuza gelecektir" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)