Erdoğan: Salgın sürecinden güçlenerek çıkmayı planlıyoruz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12. İslam Ekonomisi Konferası’nda açıklamalarda bulundu. 

GÜNDEM 14.06.2020, 14:55
Erdoğan: Salgın sürecinden güçlenerek çıkmayı planlıyoruz

Erdoğan 12. İslam Ekonomisi Konferası’nda açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Her ne kadar bu salgın sağlığımızla alakalı olsa da pek çok alanda salgının artçı sarsıntılarına şahit oluyoruz.  Bu süreçte ekonomik olarak en müreffeh ülkelerin kendi vatandaşlarına maske üretmekte dahi zorlandığını asgari sağlık hizmetlerini sağlayamadığını gördük.  Sağlık sigortası olmayan insanların ölüme terk edildiği utanç verici sahnelerle karşılaştık.

Dünya genelinde 450 bine yaklaşan can kaybını sadece Kovid 19 virüsünün ölümcül etksine bağlamak son derece yanlıştır. Maalesef pek çok ülkede insanlar ancak paraları güçleri ve maddi imkanları oranında imkanlardan yararlanabilmektedir.

Türkiye olarak bu salgın dönemini en az hasarla atlatan ülkelerin başında yer aldık. Zor bir sınavı başarı ile verdik. Gelir durumu ne olursa olsun hiçbir vatandaşımızı dışlamadık. İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır anlayışı ile elimizdeki imkanları tüm insanlığın yararına kullanmaya gayret ettik.

Vatandaşlarımıza yönelik ekonomik destek paketleri hazırladık. İstihdam rakamlarında olumlu bir ivme yakaladık. Salgın sürecinden güçlenerek çıkmayı planlıyoruz.  Türkiye’nin salgına yönelik başarısı ülkemize yönelik ilgiyi daha da arttırdı.

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar (0)