Erdoğan : Operasyonlar Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü hedef almıyor

Türkiye'nin sınır güvenliği içinSuriye’nin kuzeydoğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kendi göbeğini kendinin kestiğini ve geri adım atmayacağını söyledi.

GÜNDEM 12.10.2019, 10:22
Erdoğan : Operasyonlar Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü hedef almıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik yapılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Terörün arkasındaki destek kesilmediği için soruna çözüm bulamadık. Terörle mücadele konseptimizde önemli köklü bir değişikliğe gittik. Teröristlerin kapımıza dayanmasını beklemek yerine sorunu kaynağında kurutma kararı aldık" diyen Erdoğan, Türkiye'nin buralardan kendine yönelik düşmanca faaliyetler yürütülmediği sürece komşularının egemenlik hakkına saygılı olduğunu ifade etti.  

Terörle mücadele ve bölgesel bağlantılılık konulu 3. Parlamento Başkanları Konferansı'nın açılış resepsiyonunda konuşan Erdoğan, "Fırat'ın batısında olduğu gibi doğusunda sınır hattı güvenliğinin temin edileceğini ve bu sayede hem ülkede huzurun, hem de Suriyelilerin kendi evlerine huzuru kalple  dönmelerinin sağlanacağını" ifade etti.

Batı dünyasının, Türkiye'nin Kürtleri öldürdüğüne yönelik suçlamalarını da reddeden Erdoğan, "Bizim mücadelemiz Kürtlerle değil bizim mücadelemiz terör örgütleriyledir. YPG/PKK bunların hepsi terör örgütüdür. Bütün belgeler elimizde. Biz Suriye’yi bölmeye değil orada yaşayanların hukukunu korumak için orada yer alıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca, Türkiye'nin "YPG/PKK'ya karşı attığı bu adımı asla durdurmayacağını" vurguladı. "Kim ne derse desin durdurmayacağız. Bize tehditler geliyor. Ben Trump’a da söyledim 'eğer bunu durduracaksanız durdurun' dedim ama durdurmadınız. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz artık geri adım atmayacağız" diyen Erdoğan konuşmasını, "Başımızın çaresine bakma zamanı gelmiştir" cümlesi ile bitirdi.

Yorumlar (0)