Erdoğan: Ondan sonra Erdoğan diktatör oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da 31. Muhtarlar Toplantısı düzenledi.

GÜNDEM 07.12.2016, 14:04 07.12.2016, 14:04
Erdoğan: Ondan sonra Erdoğan diktatör oluyor

Birgün de yer alan habere göre, Erdoğan açıklamalarından satırbaşları şöyle:

 

Bir yandan Suriye ve Irak'ta ülkemizi güneyden kuşatma projesi tüm alçaklığı ile devam ediyor. Bir yandan devletin ve toplumun içine sızmış terör örgütleri ile kararlı bir mücadeleyi yürütüyoruz. Son hamle ekonomi üzerinden yapılıyor. Döviz spekülasyonu ile ekonomimiz çökertilmeye çalışılıyor. Yeni tedbirlerle gereken önlemler alınıyor. Piyasada durgunluk olduğunu görüyoruz. Durgunluğun provakatif faktörlerden kaynaklandığını biliyoruz.

 

Olumsuz havanın ol açtığı suni bir kur yükselişi ile karşı karşıyayız. Devletin imkanlarının yanı sıra milletimizi döviz bozdurmaya çağırdık. Benim vatandaşım geldi, Türk Lirası'na yöneldi ve kim ne kadar dövizi varsa bunu Türk Lirası'na çevirmeye başladı. Bu konudaki kararlılığın devam edeceğine inanıyorum. Milletime teşekkür ediyorum. Bir millet bir şeye inanır ve harekete geçerse onu durduracak bir güç yoktur.

 

Biz aldığımız tedbirlerle tüm bu teşebbüslerin hepsini bertaraf ettik. İktidar olmadan önceki dönemlerde gecelik faizleri gördük. Bizim dönemimizde bunu tutturamadılar. Devamlı önlerini kestik. Biz bu milleti faiz lobisine mahkum etmeyeceğiz dedik. 4,6'ya kadar düştü, Gezi ile karşımıza çıktılar. Çift haneliye orada tekrar çıktı. Onun için diyorum ki 'Yalnız kalsam da' dediğimde tweetler art arda gelmeye başladı. 'Yalnız değilsin' tweetleri gelmeye başladı. Şimdi yalnız olmadığımı biliyorum. Bizler döviz baskısına karşı çıkacağız ve Türk Lirası'nı değerlendireceğiz.

 

İnsanlar döviz bürolarına dolar almak için değil, döviz bozdurmak için koşuyor. Herkes kendi imkanınca bu seferberliğe destek oluyor. Çağrımıza kulak veren milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Spor kulüpleri bile bu işin içine girdi. Aynı şekilde kirada dövizden Türk Lirasına geçiş başladı. Ben de gördüklerime söylüyorum. Bu milleti seviyorsan arkadaş sen de Türk Lirası'na geçeceksin. 10 kazanacaksan 9 kazan, 8 kazan. Ama bu ülke güçlenecek. İnsanımız bu süreçten zararlı değil, karlı çıkacak bak müjdeyi veriyorum endişe etmeyin.

 

Rusya'dan bir şey mi alacağız, Rus parasıyla, Çin'le, İran'la konuştum. Onlardan bir şey aldığımız zaman onların parasıyla bizden bir şey aldıkları zaman bizim paramızla alacaklar. Kur baskısının altında kalmayacağız.

 

Tüm işadamlarımıza, esnafımıza da sesleniyorum. Yaşadığınız sıkıntıları biliyorum ama ülkenize sahip çıkınız.

 

Ayşenur Bahçekapılı'yı saatlerce bekletiyorlar. Sen teröristi alıyorsun ama TBMM Başkanvekilini orada saatlerce bekletiyorsun. Bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan diktatör oluyor.

Yorumlar (0)