Erdoğan işçilerin öldüğü patlama sonrası cami temeli atmaya gitti

Levent'te temel atma töreninde "Allah'ın ülkeyi ve milleti her türlü felaketten koruması" temennisinde bulunan Erdoğan, Ayasofya Müzesi'yle ilgili de "Kimsenin bizim ibadethanelerimize karışmaya hak ve salahiyeti yoktur." dedi.

GÜNDEM 03.07.2020, 17:05
Erdoğan işçilerin öldüğü patlama sonrası cami temeli atmaya gitti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki havai fişek fabrikasında şimdiye kadar 4 işçinin öldüğü, 100’e yakın işçinin de yaralandığı patlama sonrası programını bozmadı, Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Manifesto'da yer alan habere göre;Açılışta konuşan Erdoğan, havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada hayatını kaybeden işçilere “Allah’tan rahmet, yaralı işçilere de acil şifalar” diledi, “Allah’ın ülkeyi ve milleti her türlü felaketten koruması” temennisinde bulundu.

Erdoğan konuşmasının devamında da  “Dünyanın farklı coğrafyalarında, farklı mimari stillerle yükselen her cami bulunduğu yerin Müslüman yurdu olduğunu gökyüzüne haykıran birer abidedir. İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethiyle birlikte mescide çevrilen Ayasofya ve asırlar içinde ardı ardına inşa edilen selatin camileriyle bu bakımdan dünyanın en zengin şehirlerinin başında geliyor. Biz nasıl dünyanın diğer ülkelerinde kendi vatandaşlarına hizmet veren ibadethanelere karışmıyorsak kimsenin de bizim ibadethanelerimize karışmaya hak ve salahiyeti yoktur. Ayasofya ithamları egemenlik haklarımıza saldırı amacı taşıyor. Türkiye her dinden, her inançtan, her meşrepten vatandaşına ibadet imkanı sunan bir ülkedir. Belki de bunu şu anda ekranları başında izleyen vatandaşlarım ilk defa duyacak. Halihazırda ülkemizde sayıları 435’i bulan kilise, sinagog, havra ibadete açıktır. Hatta ülkemizde Balat’taki Demir Kilise örneğinde olduğu gibi restorasyonla ayağa kaldırılan yeni kiliselere dahi biz destek verdik, bizzat devletin cebi hümayunundan bunları yaptık.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)