Erdoğan: İdlib’de gelişmeler lehimize döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de 3 askerin şehit olduğunu açıklarken, "Aynı şekilde İdlib. İdlib'de de gelişmeler lehe döndü. 3 şehidimiz var. Onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Mücadele orada devam ediyor. Biz bu bölgede terör istemiyoruz. Batısından doğusuna bu topraklar huzur toprağı olsun istiyoruz. Yüzbinlerce vatandaşını öldüren bir Esed'i dost olarak görmek mümkün değil" ifadelerini kullandı

GÜNDEM 27.02.2020, 15:49 27.02.2020, 16:00
Erdoğan: İdlib’de gelişmeler lehimize döndü

Ankara’da, dokuz hafta sürecek ‘AK Parti Siyaset Akademisinin açılışında konuşan Erdoğan, Suriye’yle ilgili ise şunları söyledi: “Suriye Milli Ordusu’yla oradayız. Bay Kemal bana, ‘Esad’la görüş’ diyor. O Esad’ı tanımazken ben görüşüyordum. İstiyorsa kendi görüşsün. Biz Adana mutabakatayıla Suriye’deyiz. Rusya’nın desteği olmasa Esad’ın ayakta durması mümkün değil.”

LİBYA'DA İŞLER TERSİNE DÖNDÜ

İşte şu anda Libya ile yaptığımız anlaşmada malum çevreleri çıldırtan da bu. Libya iyi gidiyor. O gayrimeşru Hafter var ya, bir yerlerden asker desteği alıyor ve biz de Libya'da askeri eğitim desteği ayrıca eğitimini alan askerlerle beraber daha önce lehine gelişen yapıyı tersine döndürdük.

İDLİB'DE 3 ŞEHİDİMİZ VAR

Aynı şekilde İdlib. İdlib'de de gelişmeler lehe döndü. 3 şehidimiz var. Onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Mücadele orada devam ediyor. 911 km sınırımız var. Bu sınırları Bay Kemal çizmedi. Sen anlamazsın bu işlerden, sen bu işin cahilisin. Bizi taciz eden kim olursa olsun tepesine bineriz. Biz orada Suriye Ulusal Milli Ordusu'yla oradayız. Bu şekilde mücadeleyi sürdürüyor. Biz bu bölgede terör istemiyoruz. Batısından doğusuna bu topraklar huzur toprağı olsun istiyoruz. Yüzbinlerce vatandaşını öldüren bir Esed'i dost olarak görmek mümkün değil. 

Yorumlar (0)