Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'seçmen bilgileri' yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Bizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulunda bile yok" sözlerine yanıt verdi.

GÜNDEM 19.08.2022, 13:14
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'seçmen bilgileri' yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her bir seçmene dair bilgilere vakıf olduklarını belirterek, “Bizdeki seçmen bilgileri, YSK'nın elinde yok her seçmeni biliyoruz. Doğum yerlerine de bakıyoruz. Kimlere vatandaşlık verildiğini oradan çıkarabiliyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz” demişti.

YARGIYA TAŞIMALILAR

Ukrayna dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını değerlendirdi:

“Adamın hayatı yalan. Bir şey bildiğinden değil. Tabii bana göre, YSK Başkanı ve ekibi bunu yargıya taşımalı. Yargıya taşımak suretiyle artık bu adama bedel ödetmeli. Yeri geliyor savcılara saldırıyor, yeri geliyor hakimlere saldırıyor ama nedense onlar çekiniyorlar, korkuyorlar. Anayasayla teminat altındasınız. Anayasa’da bununla ilgili “Kesinlikle yargıya yönelik bu tür beyanlarda bulunulamaz” diyor. İnşallah 2023’te milletim sandıkta buna bir kez daha dersini verecek.”

RAFLARDA ÜRÜN KALMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin talimatıyla yapılan ancak ekonomik krizdeki vatandaşı memnun etmeyen Tarım Kredi Kooperatifi indirimlerine de değindi:

“Şu anda Tarım Kredi raflarında ürün kalmadı. Yoğun bir şekilde ürün yetiştirmeye çalışıyorlar. Ben iki gün önce Genel Müdürle de konuştum, dedim süratle depoların sayısını da artıralım, bu depolarla da Türkiye genelinde marketlerimize ürün yetiştirmede sıkıntı yaşamayalım. Şu anda gerek Bakanım gerek Genel Müdürümüz bu çalışmayı hızla devam ettiriyorlar. Zaten bu Tarım Kredi marketlerindeki olayla, diğer zincir marketler fiyatları hemen indirmeye başladılar, başlayacaklar. Bizim derdimiz zaten para kazanmak değil. Burada tek derdimiz piyasayı balanse etmek, vatandaşa ucuz, kaliteli ürün yetiştirmek.”

Yorumlar (0)