Erdoğan: Cuma 21:00 - Pazartesi 05:00 kesintisiz sokağa çıkma kısıtlamasına gidilecektir

Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor.

GÜNDEM 30.11.2020, 20:05
Erdoğan: Cuma 21:00 - Pazartesi 05:00 kesintisiz sokağa çıkma kısıtlamasına gidilecektir

Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayıları artarken, gözler bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine'deydi. 

Kabine toplantısının ardından Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle oldu:

Kabine toplantımızın ilk ve en önemli konusu koronadaki gelişmelerdi. Dünyanın her yerinde hiç görülmedik bir tırmanışa geçen salgın maalesef ülkemizde de etkili oluyor. Yeni bir takım tedbirleri hayata geçireceğimizi paylaşmıştık.

Yeni tedbirler alacağımızı söylemiştik. Vaka sayılarının 30 bine dayanmış olması hepimizin daha dikkatli davranmasını gerektirmektedir. Salgının olumsuz etkisini azaltmak için insan hareketliliğini en aza indirmeyi amaçlayan bu tür çarelerden başka bir şey bulunmuyor. Belirlediğimiz salgın tedbirlerine harfiyen uyulmasını bekliyoruz.

Tüm vatandaşlarımızın salgın tehdit olmaktan çıkana kadar mecbur kalmadıkça kalabalığa karışmamalarını istiyoruz. Üzerimize düşen fedakarlıkları yapmak zorundayız.

Hafta içi her gün gece saat 21.00-5.00 arasında genel sokağa çıkma yasağı uygulayacağız. Hafta sonu cuma 21:00 - Pazartesi 05:00 kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar (0)