Erdoğan: Azdan Az, Çoktan Çok Gider

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan AKP'li milletvekillerini yaptığı grup toplantısında uyardı. Erdoğan, "Meclise iştirak noktasında zayıf olduklarını öğrendim, bu bizim gibi güçlü partiye yakışmıyor" dedi. Erdoğan'dan ABD'ye yaptırım yanıtı da verdi.

GÜNDEM 16.10.2019, 13:35
Erdoğan: Azdan Az, Çoktan Çok Gider

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin yurtdışı ziyareti nedeniyle Çarşamba gününe alınan grup toplantısında konuşuyor.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından önemli satırbaşları;

“Dün Türk Konseyi 7. zirvesi dolayısıyla Bakü’deydik. İkili konuları ele aldık. Bugüne kadar 2 devlet bir millet derdik. Bugünden sonra 5 devlet 1 millet. Türkmenistanı da kattığımız zaman 6 devlet bir millet olarak bölgede çok daha güçlü yürüyeceğiz dedik.

Meclis gündeminde önemli hazırlıklarımız yasa tasarılarımız var. Yargı reformu başta olmak üzere arkadaşlarımızın bunları titizlikle takip ettiklerini umuyorum. Arkadaşlarımızın Meclis’e katılım yönünden zayıf olduklarını duydum. Bu bizim gibi güçlü bir partiye yakışmıyor. Burada hassas olmamız lazım. Arkadaşlar sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmemesi lazım.”

"HAREKATI BAŞLATMA NOKTASINDA BİR GECEDE GELMEDİK"

Barış Pınarı Harekatı başarıyla devam ediyor. Bu harekatı başlatma noktasına bir anda gelmedik. Bu işin terörle mücadele konusunda 40, Suriye sorunu bakımından 8 yıl mazisi var. On binlerce vatandaşımızın canına mal olan terör meselesinin nasıl ortaya çıktığını ve büyüdüğünü daha iyi anlıyoruz. Müttefiklerimizin arkamızdan işler çevirdiği inkarı mümkün olmayan bir şekilde açığa çıkmıştır. Ülkemiz her hal ve şart altında müttefiklik hukukunun gereklerini yerine getirmiştir.

"ARAP LİGİ'NE YAKIŞMIYOR"

Suriye’de son 8 senede 12 milyon kişinin evlerinden kaçmalarına yarısının ülke dışına gitmesine neden olan çatışmalar yaşandı. 6 milyon Suriyeli’nin 4 milyonu ülkemize gelmiştir. Ağırlıklı olarak Kobani’den gelenlerdir. Tamamına yakını Arap olan mülteciler bize maalesef ifadeyi kullanmakta bile edep ettiğim Arap Ligi’ne hiç yakışmıyor. Acaba siz ne kadar Suriyeli’yi kabul ettiniz. Siz Suriye’yi Arap Ligi’nden çıkardınız. Şimdi almak gibi bir projeyi hayata sokmaya çalışıyorsunuz.”

Erdoğan'ın konuşması sırasında Grup Yorum'un da seslendirdiği Gündoğdu Marşı söylendi.

"İKİ YOL VARDI"

Müttefikler meşru br güç yerine PKK/YPG terör örgütüyle hareket etmeyi tercih ettiler. Teröristler Fransa'da eylem yaptığında biz de oradaydık. DEAŞ ülkemzide 50-100 kişinin öldüğü saldırıda yanımızda hiç kimseyi bulamadık. Mesele DEAŞ değil, PKK hiç değil. Bölgemize yönelik projenin hayatı geçirilmesi gerçeği attığımız adımlarda karşımıza çıktı. İki yol vardı; AB ve ABD'de bize biçilen role teslim olacak, kasap bıçağına boynumuzu uzatacaktık ya da mücadele edecektik. Türk
milletinin mazisinde teslim olma var olmamıştır. Biz de yapmamız gereken yaptık. Ya İstiklal ya ölüm diyerek devletin kurmuş millete başka türlüsü yakışmazdı.

TÜRKİYE'NİN YANINDA YER ALIN

Sadece terör örgütü temsilcilerinin yönlendirmesiyle bizi itham etmeye eleştirmeye kalktılar. Hepsine gereken cevanı verdik, veriyoruz. Bu yeni karşılaştığımız bir durum değil. 15 Temmuz’da da tamemen yalnız bırakılmıştık. Sadece ve sadece teröristlerin iddialarını ve çıkarlarını korumak için karşımıza çıktılar. Ey Batı, ey Arap Ligi ey azıcık da olsa vicdan ve ahlak sahibi ülkeler hepinize sesleniyorum bu devran elbet dönecek. Gelin bu mücadelede Türkiye'nin karşısında değil yanında yer alın, en azından karışmayın. Ya bu PKK/YPG ne zamandan beridir NATO üyesi oldu da bizim haberimiz olmadı.

DÜNYAYA TERÖR UYARISI

Kendinizi güvende sandığınız sırça köşkünüz çökmeye başladığında bakalım teröristlere kol kanat germeye devam edebilecek misiniz? Teröristler canınızı yakmaya başladığında bu asil millet yanınızda olacaktır. Gelin bu mücadelede Türkiye’nin karşısında değil yanında yer alın. En azından karışmayın. NATO üyesi ülkelere seslenyorum. PKK, YPG ne zaman örgüt üyesi oldu da benim haberim olmadı. Ne zamandan beri NATO terör örgütüne destek veriyor. Başta Amerika 30 bin TIR mühimmat destek verildi.

"BUNLARI BANA NASIL SÖYLERSİN"

Şu anda 90 km’yi aşkın tüneller var. Bunun çimentosu nereden geliyor. Fransız firmasından. Neyle izah edeceksiniz, nasıl aldatacaksınız? Her şey meydanda. Bunların da hesabını verecekler. Türkiye tarihinde hiçbir zaman sivil katliam yapmamıştır. Bize bu ithamı yöneltenlerin geçmişleri sivil katliamlarla doludur. Macron’a söyledim, Ruanda’da Cezayir’de sivilleri katleden siz değil misiniz dedim. Bunları bana nasıl söylersin önce aynaya bak dedim.

Afrika’nın kitabında neler var? Suriye’de bizi sivil katliamı ile itham edenlere şunu söylüyorum, sivil katliamı görmek istiyorsanız Suriye’de Türkiye’nin ayak basmadığı yerlere bakın. Sivil katliamı görmek istiyorsanız Afganistan’a, Arakan’a Yukarı Karabağ’a Bosna’ya bakın. Sivil katliamı görmek istiyorsanız Türkiye’nin müdahalesinden önce Kıbrıs’a bakın. Sivil katliamı görmek istiyorsanız bölücü terör örgütünün ülkemizde yaptığı eylemlere bakın. Türkiye bu konuda itham edilecek bir ülke değildir. Bugün dünyada böylesine kapsamlı terörle mücadele operasyonu yürütüp bu kadar temiz iş çıkarabilen Türkiye dışında başka ülke yoktur. Tek bir sivilin zarar görmemesi için çalışmış bir ülkeyiz. Barış Pınarı Harekatı'nda teröristler sırf sivil kayıp oluşsun diye evlerden, hastane, kilise, camilerden sniperlarla ateş ederken biz vurmadık. Çünkü orası bir ibadethaneydi. Bu kadar hassasız. Çıkmalarını bekledik. Sivillerden uzaklaşınca da imha ettik. Güya biz ibadethaneleri de bombalıyormuşuz.

"1220 KİLOMETRELİK ALANI TEMİZLEDİK"

Türkiye Suriye'de sadece ve sadece teröristleri hedef alıyor. Ülkemiz Suriye topraklarında işgal değil terörle mücadele hareketi yürütüyor. Suriye halkına karşı değil Suriye halkıyla birlikte zalimlere karşı mücadele ediyoruz. Sırf ülkemize zarar vermek için teröristleri makamında ağırlayanlar bu utancı ömür boyu taşıyacaklardır.

ARABULUCULUK ELEŞTİRİSİ

Arabulucuk yapmaya çalışan liderler var. Uluslararası savaş hukukunda ne zamandır devletlerin terör örgütleriyle masaya oturduğunu gördünüz. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde teröristlerle masaya oturmak yoktur.

Türkiye operasyon bölgesi içinde DEAŞ'lıların sorumluluğunu üstlenmeye hazır olduğunu Trump'a ifade ettik. Fakat PKK/YPG terör örgütü şantaj malzemesi olarak kullandığı DEAŞ mensuplarını cezaevinden serbest bırakmaya başlamıştır. Biz DEAŞ'lıları tepeleriz. Kontrol altına aldığımız yerlerde DEAŞ'lıları da etkisiz hale getirmeyi sürdüreceğiz. Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıdır. Kimsenin itiraz etmeyeceği meşru hükümet kurulduğunda kontrol ettiğimiz bölgeleri kendilerine bırakacağız. Biz inşa, ihya ederiz ama asla zulmetmeyiz.

GÜVENLİ BÖLGE ŞARTI

Güvenli hale getirdiğimiz yerlerde 1 ila 2 milyon Suriyeli’nin geri dönüşü için çalışmaya başlamak istiyoruz. Suriye halkını 8 yıldır yaşadığı azaptan kurtarmaya destek olmak görevimizdir. Türkiye teröristlerle anlaşma yapılmayacağını bilecek kadar tecrübeli bir ülkedir. Biz bu yola asla tevessül etmeyiz. Bizi arayıp teröristler adına taleplerde bulunanlara şunu söylemek isteriz madem bu kadar içli dışlısınız öyleyse size bir teklifimiz var. Hemen bu gece teröristler silahlarını malzemelerini bırakıp belirlediğimiz güvenli bölgeden dışarı çıksınlar. Münbiç’ten Irak sınırına kadar olan yerde dediğimiz yapıldığında Barış Pınarı Harekatımız kendiliğinden sona ermiş olacaktır.”

EKONOMİK TEHDİTLERE CEVAP VERDİ

Bizi ekonomik yaptırımlarla bizi tehdit edenlere, 'azdan az çoktan çok gider'. Biz Çanakkale'de bir tas çorbayı paylaşan onunla Çanakkale Destanı'nı yazanların torunlarıyız. Bizde açtığınız her yaranın çok daha büyüğü sizin ekonominizde açılırb Sizin kayıplarınızın telafisi kolay olmaz. Bize ülkelerine girme yasağı koyanlar iyi düşünmelidir. Bize düşen 'halırlı olsun' demektir. Gelmesek ne olur çok mu meraklıyız. Şahsıma aileme bakan arkadaşıma vize yasağı koyuyorlar.

Yorumlar (0)