banner773

Erdoğan, Atatürk'ün imzaladığı karara "tarihe ihanet" dedi

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’nın müze statüsünün iptal edilerek cami yapılmasına ilişkin kararın ardından yaptığı konuşmada Mustafa Kemal’in ve Cumhuriyet kurucu kadrolarının imzası ile alınan kararı tarihe ihanet olarak adlandırdı.

GÜNDEM 11.07.2020, 15:29 11.07.2020, 15:33
Erdoğan, Atatürk'ün imzaladığı karara "tarihe ihanet" dedi

Ayasofya'nın Danıştay kararı ile müze statüsünün kaldırılması bir dizi yeni tartışmaya sahne olurken AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kararın ardından yaptığı açıklamada Ayasofya'yı  müze ilan etmenin tarihe ihanet olduğunu öne sürdü.

Erdoğan, "Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı. Çünkü Ayasofya ne devletin ne de herhangi bir kurumun malı değil, vakıf mülküdür" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETİN KURUCU KADROLARININ İMZASI VAR

Erdoğan'ın tarihe ihanet olarak ifade ettiği kararın altında ise Osmanlı yönetiminin başta İngilizler olmak üzere ülkenin işgali için yaptığı tüm anlaşmaları ve çabaları yok eden Cumhuriyetin kurucu kadrosunun imzası bulunuyor.

Aynı metinde daha sonra Cumhurbaşkanı da olacak ve yine milli mücadele kahramanlarından olan Celal Bayar'ın, Cumhuriyet'in ilk Sağlık Bakanı olan ve açtığı Hıfzıssıhha Kurumu, Veren Savaş Dispanserleri bugüne dek hizmet veren, bulduğu tifüs aşısı ile tıp literatürüne giren Refik Saydam gibi kurucu kadroların imzaları yer alıyor.

Yorumlar (0)