Erdem'den İlk Açıklama: Bir CHP'li Olarak Girdim, CHP'li Olarak Çıktım

489 gün cezaevinde kaldıktan sonra dün tahliye edilen CHP PM Üyesi Eren Erdem, CHP İstanbul İl Merkezi’nde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Erdem "Ne bugün korktum ne yarın korkacağım. Cezaevine bir CHP'li olarak girdim ve CHP'li olarak çıktım." diye konuştu. Cezaevi arkadaşı Osman Kavala'yı da anlatan Erdem "Osman Kavala yan koğuştaydı. Birbirimize uzaktan bağırarak konuşurduk." dedi.

GÜNDEM 01.11.2019, 12:35
Erdem'den İlk Açıklama: Bir CHP'li Olarak Girdim, CHP'li Olarak Çıktım

Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Eren Erdem iktidara yönelik sert sözleri nedeniyle bir yandan da terör örgütüne yönelik sert sözleri nedeniyle hapisteydi. Eren Erdem’in yanında olacağız, yıldırma politikalarına karşı birlikte olacağız. Siyasi tutukluların hepsiyle de özgürlükte buluşacağız.” dedi.

Eren Erdem daha sonra sözü aldı ve şunları söyledi:

“Türkiye’de yargılamalara hukuki yaklaşımlar sergilemek artık mümkün değil. Biz artık dua etmek zorunda kaldık. Cezaevinde hiç yanlız hissetmedim. Tahliye olurken hala elimde kitap vardı. Teşekkürün büyüğünü aileme ve avukatlarıma yapmak istiyorum. Herkese içtenlikle teşekkür ediyorum.”

“Ben cezaevine işlenmiş suçlarla mücadele ettiğim için girmiş birisiyim. Cezaevine girmek birileri bizi yıldıracağını düşünebilir ancak ben genel başkanları Zincirbozan’da hapsedilmiş bir siyasi hareketin mensubuyum. Ne bugün korktum ne yarın korkacağım. Cezaevine bir CHP’li olarak girdim ve CHP’li olarak çıktım.”

“OSMAN KAVALA İLE BAĞIRARAK KONUŞURDUK”

“Çok sayıda insan haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde bulunuyor. Selahatin Demirtaş da cezaevinde. Osman Kavala ile biz yan koğuştaydık. Birbirimize uzaktan bağırarak konuşurduk. Hayatımda hiç silah tutmadım, çok iyi kalem tutarım. Terörden yargılandım bunun ağırlığını omuzlarımda taşıyorum.”

Yorumlar (0)