Erbakan'ın oğlundan başkanlık açıklaması

Habertürk TV'de bir programa katılan Erbakan Vakfı Genel Başkanı ve Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, referandum sürecini ve başkanlık anayasasını değerlendirdi.

GÜNDEM 10.02.2017, 10:29 10.02.2017, 10:29
Erbakan'ın oğlundan başkanlık açıklaması

Erbakan açıklamasında, "Başkanlık sistemi bir araç. Aracı kimin ve nasıl kullanacağı da önemli. Sistemin usulünü konuşuyoruz, esasını konuşmuyoruz. Kıbrıs'ta toprak vermek için Büyük Ortadoğu Projesi için yapılacaksa kötü. Bütçeyi tek başına yapacak" derken, yeni anayasa ile tek adam rejimi eleştirilerini de, denetlenebilme özelliğinin oturmamış olması yönüyle eleştirdi.

 

Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Denetleme, hesap verilebilirlik, bağımsız bir yargıyla ilgili sıkıntılar var. Önemli kısmı o. Meclis'in fonksiyonlarında azalma var ama hayati görmüyoruz""

 

"VAKIF OLARAK BAĞLAYICI KARAR ALMADIK"

 

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, vakıf olarak referandumda nasıl bir tavır takınılacağı sorusuna ise "Vakıf olarak referandum konusunda bağlayıcı bir karar almadık. Millet değerlendirmeyi yapacak ve karara saygı duyacağız. Sayın Cumhurbaşkanı ifade ettiğimiz çekincelerle ilgili bir düzenleme yapma imkanı var. Henüz onaylamadı. Böyle bir şey yapmasını temenni ederiz. Böyle olursa daha da faydalı hale gelir" sözleriyle cevap verdi.

 

Yorumlar (0)