Enver Aysever: Sağcı Baykal yerine liberal CHP doğdu

Enver Aysever, "Kılıçdaroğlu imaj olarak yeni bir SHP vaat etti, ancak sağcı Baykal yerine liberal CHP doğdu. Ulusalcılık eleştiri anlaşılır, ancak liberal popülizm çok tehlikelidir. Sizi Ekmek için Ekmelettin batağına sürükler" dedi.

GÜNDEM 04.07.2021, 11:56 04.07.2021, 12:03
Enver Aysever: Sağcı Baykal yerine liberal CHP doğdu

Gazetekritik-Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Korkmaz Karaca ve Deniz Baykal'la ilgili iddialarının ardından Zülfü Livaneli'nin Deniz Baykal’ın 2002 yılında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’la Beylerbeyi’ndeki bir otelde yaptığı anlaşmaya dair 2007 yılında yazdığı yazı bir kez daha gündeme geldi.


Sanatçı Zülfü Livaneli, "Baykal solcu muydu! Hiçbir alakası yok. Tipik bir Sünni, sağcı, Ankara politikacısıdır Baykal. Baykal pekâlâ DYP’de, ANAP’ta, DP’de görev yapabilirdi ve çok daha başarılı olurdu. Deniz Baykal Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez. CHP’nin Baykal gerçeğiyle hesaplaşması şart" dedi. 


Kısa sürede sosyal medyada gündeme oturan bu sözler sonrası, Gazeteci Yazar Enver Aysever'de Baykal tartışmalarına katılarak bir dizi paylaşımda bulundu.


Aysever, paylaşımında şunları söyledi:
Baykal meselesini tatil günü tartışmak istemiyorum. Livaneli’nin söylediklerine katılıyorum ama çok eksik olduğunu düşünüyorum. Bu ülke siyasetini anti- komünizmi konuşmadan anlayamazsınız.


Baykal tipik sağ figürdür, doğru. Ecevit gibi o da anti-komünisttir. Türkiye siyasetinde laik-milliyetçilik (ulusalcılık) ile sosyalistler bilerek karıştırılır. Düzen kendini korumak için bunu bilinçli yapar.

12 Eylül faşist darbesi ardından toplum mecburen SHP’ye sığınmıştır. Erdal Bey o güç günlerde önemli görev üstlendi. Onu Ecevit ve Baykal’dan ayrı tutarım. Evren’e karşı önemli bir kalkandı İsmet Paşa’nın oğlu olarak. Kürtler, Aleviler orda soluk aldı.

Kılıçdaroğlu imaj olarak yeni bir SHP vaat etti, ancak sağcı Baykal yerine liberal CHP doğdu. Ulusalcılık eleştiri anlaşılır, ancak liberal popülizm çok tehlikelidir. Sizi Ekmek için Ekmelettin batağına sürükler.

Livaneli ile bir söyleşi daha gerekiyor. Şu soruyu yanıtlamalı; “Gorbaçov gibi sosyalist bir hain sizin dostunuz madem, kafanızdaki sol nedir?” Eğer yol her koşulda anti-komünizme çıkıyor ve liberallerle kol kola varıyorsa, Baykal eleştirisi pek bir anlam taşımaz.

Yorumlar (0)