Emekliler dikkat! Bayram ikramiyelerinin verileceği tarihler belli oldu

Emekli bayram ikramiyelerinin verileceği tarihler belli oldu. SSK'li emekliler 17-26 Temmuz'da, Bağkur'lu emekliler ise 25-28 Temmuz'da ikramiye alacak. Emekli Sandığı kapsamındakilerin temmuz aylık farkı, ağustos aylığı ve bayram ikramiyesi birlikte verilecek.

GÜNDEM 12.07.2020, 17:32
Emekliler dikkat! Bayram ikramiyelerinin verileceği tarihler belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık 12 milyon emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17-29 Temmuz tarihleri arasında ödeneceğini açıkladı.

Bakan Selçuk, emekli ve hak sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için Kurban Bayramı ikramiyelerinin emekli aylıklarıyla birlikte hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, zamlı Temmuz aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) emeklileri için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur’lu emekliler için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylık ödeme günlerinde hesaplara yatırılacağını ifade etti.

Ayrıca, Emekli Sandığı kapsamındaki vatandaşların Ağustos ayına ilişkin aylıklarının Kurban Bayramına denk gelmesi nedeniyle Temmuz aylık farkının, Ağustos aylıklarının ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin birlikte ödeneceği kaydedildi.

Bu kapsamda ödemeler, Ziraat Bankası’ndan her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz’da, 3. 4. ve 5. gününde alanlara ise 29 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Aylıklarını diğer bankalardan alan emeklilere ise ödemeler 28 Temmuz tarihinde yapılacak.

Yorumlar (0)