El Bab'da IŞİD saldırısı: 2 şehit, 15 yaralı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatı kapsamında El Bab kentine ilerlemeye çalışan Özgür Suriye Ordusu güçlerini destekleyen Türk askerlerine, terör örgütü IŞİD tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı.

GÜNDEM 08.02.2017, 14:05 08.02.2017, 14:05
El Bab'da IŞİD saldırısı: 2 şehit, 15 yaralı

DHA’nın haberine göre,169'uncu gününe giren Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu Suriye'nin El Bab bölgesindeki birliğe, sabah saatlerinde IŞİD terör örgütü saldırı düzenledi.

 

2 ŞEHİT, 15 YARALI

 

Saldırıda 2 asker şehit oldu, 15 asker de yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetleri de IŞİD saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

TSK açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

 

 

CENAZELER GAZİANTEP'E GETİRİLDİ

Çatışmada şehit olan 2 askerin cenazeleri, helikopterle Gaziantep'e getirildi. Burada sağlık görevlileri tarafından ambulanslara taşınan cenazeler, otopsi işlemleri için morga götürüldü. 2 şehitle birlikte Fırat Kalkanı harekatının 169'uncu gününde şehitlerin sayısı 58'e yükseldi.

 

BÖLGE ATEŞ ALTINA ALINDI

Saldırının ardından IŞİD terör örgütü unsurlarının bulunduğu bölgeler ise karadan ve havadan ateş altına alındı. 

TSK'DEN EL BAB AÇIKLAMASI

Çatışma haberinin geldiği El Bab ile ilgili olarak TSK'den açıklama geldi. TSK'den yapılan açıklamada, dün akşam başlatılan operasyonlar sonucunda stratejik olarak önemli bazı tepelerin ele geçirildiği belirtildi.

Yorumlar (0)