Ekrem İmamoğlu: Depremden sonra 'Sağlam evlerde oturun' demenin hiçbir anlamı yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki çadır kentte ortak basın açıklaması düzenledi. İmamoğlu, "Deprem olduktan sonra ‘siz de sağlam evlerde oturun’ demenin hiçbir anlamı yok" dedi.

GÜNDEM 07.11.2020, 17:17 07.11.2020, 17:19
Ekrem İmamoğlu: Depremden sonra 'Sağlam evlerde oturun' demenin hiçbir anlamı yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayraklı İtfaiye Grubu’yla buluştuktan sonra Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki çadır kenti ziyaret etti. Çadır kentteki depremzedeler ile görüşen başkanlar, daha sonra Buz Sporları Salonu’nun önünde ortak basın açıklaması yaptılar.

Afet sonrası birçok konun ele alınması gerektiğini ifade eden İmamoğlu, "Depreme dair depremin kendi içerisinde bir seferberlik duygusuyla bu konuya asılmalı ve çözüm üretmeliyiz. Biz açıkçası daha fazla ne yapmalıyız, nasıl bir iş birliği oluşturmalıyız hususunda önemli yol almak zorundayız. Bugün ülkemizde her kurumun sorumluluk sahibi olduğu gibi vatandaşların da sorumluluk sahibi olduğunu hatırlatmalıyız" dedi.

"ŞU AN YOK HÜKMÜNDE KANUNLAR VAR"

"Bu işler dağınık olmamalı. Yerelden yönetilmeli. Yerelden sıkı bir sistem oluşturmalı" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: "Bütüncül bir kavramla depremin ele alındığı bir sistem oluşturulmalı ve içerisinde herkes olmalı. Çünkü siz bir dönüşüm ortaya koyacaksanız finansmana ihtiyacınız var. Finans aktörleri yoksa sizin yaptıklarınızın alamı yok. Bir kanun tasarısı üzerinde çalışmalıyız. Şu an yok hükmünde kanunlar var. Bir işleyişleri yok. Ortaya konulan bir genelge onu eziyor. İlçe belediyesi, büyükşehir belediyesi, TOKİ gibi kuruluşlarda kavram karmaşası var. Biz bir çözüm oluşturmalıyız. Depremle ilgili şehir konseyleri oluşturmalıyız. Şehirleri insanalar mezar değil yaşam teminatı olacak yerlere çevirmeliyiz. Deprem olduktan sonra ‘siz de sağlam evlerde oturun’ demenin hiçbir anlamı yok."

"BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Soyer ise, "Sayın Ekrem Başkanımız hasta yatağından kalktığı gibi buraya geldi. Deprem olduğu andan itibaren bize büyük destekleri oldu. O nedenle başta Ekrem Başkanıma ve tüm çalışma arkadaşlarıma İzmir adına minnettarız. İyi ki varlar, iyi ki bu yardım elini uzattılar. Bundan sonrasında da yapacağımız çalışmalarda yaşadığımız şehrin daha güvenli bir hale gelebilmesi için birlikte çalışamaya devam edeceğiz. Hem yasal mevzuatla hem de birlikte çalışarak ortadan kaldıracağımız engellerde hep birlikte olacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)