banner773

Ekrem İmamoğlu: Bizim hayallerimiz bir gecede yıkılacak hayaller değil

FOX TV'de Fatih Portakal'ın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Ben umudumu 11 kişiye bağlamamıştım" dedi.

GÜNDEM 07.05.2019, 20:11
Ekrem İmamoğlu: Bizim hayallerimiz bir gecede yıkılacak hayaller değil

YSK’nın İstanbul seçimlerimi iptal etme kararıyla mazbatası elinden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV Ana Haber Bülteni’nde Fatih Portakal’ın sorularını yanıtlıyor.

T24'ün haberine göre Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Benim moralim çok iyi milletimle inanılmaz bir diyalog kurduğumu görüyorum. Özellikle dünden bugüne toplumla paylaştığım cümlelerimden sonra insanları benimle kurduğu pay inanılmaz bir şey.

Bizim hayallerimiz bir gecede yıkılacak hayaller değil. Her Şey Güzel Olacak derken o kadar hissederek söylüyorum. Üzüntüm demokrasi adına ülkemizin maruz kaldığı olay.

YSK kararını açıkladığı iftara girmek üzereydik. Sonra iftara girdik.

Saat 19:30 civarı olumsuzluk seziyoruz gibi bir bilgi geldi YSK’dan, ama ben umudumu 11 kişiye bağlamamıştım. O yüzden mağdurdum, vakurdum. Ama biz mağdur edildik. 16 milyon insan mağdur edildi.

Kendinizi devrik başkan olarak görüyor musunuz?

Asla öyle görmüyorum. 31 Mart seçimini kazandım. Anlatayım mı neden değilim? Bir zarfa siz 4 tane oy attınız pırıl pırıl bir sorun yok. İlçe belediye, il meclisi, muhtarlık hiçbir sorun yok. İlçe belediyede, il meclisinde çoğunluk onda ya sorun yok. Sonra büyükşehir belediye başkanlığı şaibeli. Burada yolsuzluk var. İlk anca sandıklara itiraz ettiler. Sandık kurulları akılda yok o zaman. 39 ilçede geçersiz oylar sayıldı. 6 ilçede oyların tamamı sayıldı. Olması. Büyükçekmece'de Maltepe'de bir şeyler yaptılar gene bulamadılar. 41 bin 200 kısıtlı seçmen üzerinden inceleme yaptılar 700'ü oy kullanmış. Onların kime oy verdiğini bilmiyoruz ya sonucu etkilemez. Sonra sandık kurulları akıllarına geldi. 

N'olmuş, bankalardan üye istenmiş. Aynı üyeler 24 Haziran'da da oy almış. 212 sandıkta sandık kurulu üyeleri üzerinden karar veriyorsunuz. Onu da tam kanunsuzluktan vermiyorsunuz. Ekrem İmamoğlu'nun büyükşehiri kazanması dokunmuş olabilir, bazı hedeflerinden sapmış olabilirler. Ama benim derdim Ekrem İmamoğlu değil ki...

Uydurdunuz, Ekrem İmamoğlu kazanmasın diye uydurdunuz. Ramazan ayında kul hakkı yediniz. Ben bu yola çıkarken, çocuklarımdan eşimden, annemden, babamdan helallik alarak çıktım. Zorlu bir süreçte ben belediye başkanı seçildim. Bana oy versin vermesin, bütün bu emekleri çalan YSK üyelerine sesleniyorum, ben kendimden eminim ben 31 Mart gecesi yarım saat arayla çıktım konuştum. Anadolu Ajansı'nın rezilliğini bizden öğrendi halkımız. 

Niye öfke duyuyorsunuz? Malınızı mülkünüzü mü aldık? Biz emanetçiyiz. 25 yıl sizdeydi. 5 yıllığına biz emanet aldık. Vatandaş bizi sevdi Fatih bey, neye öfke duyuyorlar. YSK, emek hırsızlığı yapmıştır. Anamın ak sütü kadar helal bir seçim kazandım. 

Seçim bittikten sonra 8 maddede itiraz var. Sandık kurulları en son mu aklınıza geldi. Tarih her şey açığa çıkarır. Fatih Sultan Mehmet'in bir sözü var:

”Aklı öldürürsen ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün Devlet de ölür.”

Adaleti öldürmemek için mücadele ediyoruz. Ben 5 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Siyaset yapmadığım zaman da Allah'a şükür sevilen bir insandım. Ak Parti, partileri kapatıldı, Cumhurbaşkanı'na Başbakanlığı yakıştırmadılar. 

Abdullah Gül'ün mesajı

Aklım yolu bir. Bu bir tezattır. o süreçte sana yapılmasını istemediğin bir şeyi misli misli karşındakine yapıyorsun. Ben bütün AK Parti'li dostlarımın vicdanına sığınıyorum. Elinizi vicdanınıza koyun bu İmamoğlu'na yapılan hak mıdır?


 
“Alınan kararın dayanağı; İstanbul’da 31 bin 186 sandık var. Alınan kararda 212 sandıktaki sandık kurulları üzerinde veriliyor. Binali Yıldırım bu sandıklardan yüzde 50.5 oy almış ben 47 oy almışım bunun neresi yolsuzluk. Kimse kafasını kuma sokmayacak.”

YSK kararının ardından yaptığı konuşma

Tamamen duygularımla oradaydım. Duygularımı anlatırken bir durum tespiti yapıyorum dün sabah bu kararlar alınmadan evvel kalktığım enerjinin kat kat fazlasıyla bugün hazırım. 

Boykot etmeyi düşündü mü?

“Şu anda bu toplum demokrasiyle sandık mücadelesiyle normalleşmeli. Ben onun mücadelesini yapıyorum. Bizden kargaşa bekleyenler var. Vatandaşım sakin olacak. Milyonlarca İstanbullu lütfen mağduriyetini anlatın. Biz mücadeleyi sandıkta vereceğiz. Boykot hiç aklımızdan geçmedi.”

Yorumlar (0)