Ege Üniversitesi'nde hasara rağmen tedavi devam ediyor

İzmir'de dün meydana gelen depremde bazı kamu hastaneleri hasar gördü. Bir kamu hastanesi boşaltılırken, depremde zarar görmesine rağmen Ege Üniversitesi'nde ise tedavilerin devam ettiği öğrenildi.

GÜNDEM 31.10.2020, 17:58
Ege Üniversitesi'nde hasara rağmen tedavi devam ediyor

İzmir açıklarında meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem ve devam eden artçı sarsıntılardan dolayı zarar gören Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nin yataklı servislerindeki hastalar Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve çevre hastanelere sevk edildi.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre; Öte yandan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ana Bina'da depremin ardından meydana gelen hasara rağmen hastanenin tahliye edilmediği öğrenildi. Hastanede tedavilerin devam ettiği bildirilirken, sağlık çalışanları hastanenin durumundan dolayı tedirgin.

Öte yandan İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ege Doğumevi'nde de hasarlar meydana geldiği görüldü.

Hastanenin durumuyla ilgili BirGün'e açıklama yapan SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, "Hastanede yaşanan çatlaklar sebebiyle sağlıkçı arkadaşlarımız tedirgin. Bu şartlarda can güvenlikleri konusunda endişeleri var. Yaşanan bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyoruz" dedi.

Yorumlar (0)