Dünyanın gözü İstanbul'daki dörtlü zirvede

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Suriye konulu dörtlü zirve, Almanya, Fransa ve Rusya'nın katılımıyla bugün Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü'nde yapılacak.

GÜNDEM 27.10.2018, 12:36 27.10.2018, 12:36
Dünyanın gözü İstanbul'daki dörtlü zirvede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğindeki zirve için öğlen saatlerinde Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Astana platformu ile BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura katılacak. Suriye konulu dörtlü zirvede ana gündem, İdlib'deki ateşkesin sağlamlaştırılması ve Suriye krizine siyasi çözüm için ortak çabalar olacak. Ayrıca zirvede, sahadaki gelişmeler, Soçi mutabakatının ardından İdlib'deki durum ve Astana ve Cenevre platformlarında sürdürülen siyasi çözüm süreci ele alınacak.  Dört ülkenin, Suriye krizine kalıcı çözüm bulunmasına yönelik ortak çabaların uyumlulaştırılması hedeflenirken, toplantının sonunda dört ülkenin ortak bir bildiri kabul etmesi bekleniyor.  Zirveye liderlerin yanı sıra bakanlar düzeyinde de katılımların olması beklenirken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyetinde yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirve kapsamında, Merkel, Macron ve Putin ile ikili görüşmeleri de olacak.  Saat 15.00'de başlayacak zirve öncesinde Vahdettin Köşkü'nde de hazırlıklar tamamlandı. Konuk ülkelerin bayrakları göndere çekildi. 

DÖRTÜ ZİRVE ÖNCESİ KRİTİK GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde bugün gerçekleşecek Suriye konulu dörtlü zirve öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ikili ve heyetler arası bir görüşme yaptı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da zirve öncesi Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya gelerek, İdlib'deki son durum başta olmak üzere bölgesel güvenlik konularına ilişkin görüştü. 
 

 

DHA

Yorumlar (0)