Dr. Serdar Savaş ''yeni kısıtlamalar hiçbir işe yaramayacak'' dedi, pik noktası için tarih verdi

Pandeminin ilk günlerinden bu yana yaptığı bütün uyarılar doğru çıkan Dr. Serdar Savaş, bakanlar kurulu tarafından alınan yeni kısıtlamaların hiç bir işe yaramayacağını söyledi.

GÜNDEM 19.11.2020, 11:04 19.11.2020, 11:09
Dr. Serdar Savaş ''yeni kısıtlamalar hiçbir işe yaramayacak'' dedi, pik noktası için tarih verdi

Youtube'da yayın yapan Halkweb kanalının Satır Arası programında Atakan Sönmez'in sorularını yanıtlayan Dr. Serdar Savaş, alınan son tedbirler için 'Halka karşı bir şeyler yapmış gibi görünmek istiyorlar. Açıklanan tedbirler de bu yüzden. Alınan kararların bu hastalığın yayılmasını önlemeye etkisi 'sıfır' dedi.

"Orman yangını çıkmış, binlece dönüm yanarken bahçe kadar yere ıbrıkla su dökmeye benzer. Bunlar gayrı ciddi, laubali, bir devlete yakışmayacak, bir cumhurbaşkanının ağzından söylenmeye yakışmayacak kadar ucuz hareketlerdir" diyen Dr. Savaş, ekim ayında İstanbul'da, Kasım ayında Türkiye'de yoğun bakım yatağı kalmayacağı şeklindeki uyarısının doğru çıktığını ve şu anda bu durumun yaşandığını söyledi. Bugün yaşanan tablonun sürpriz olmadığını ve kendisinin de bu konudaki tahminlerinin bilimsel metodla yapıldığını belirten Dr. Serdar Savaş, şu nada milyonlarca insanın virüs taşıdığını belirterek "Virus ele güne karşı rezil olacağız, ortalık aydınlık ben bulaşmayayım mı diyecek. 20 yaş altındaki çocukları eve hapsetmenin faydası değil tamamen zararlı sonuçları vardır" diye konuştu.

"SORUMLULUK VATANDAŞA DÜŞTÜ, '4M' KURALINI UYGULAYIN"

10 milyona yakın virüs taşıyıcının bunu bulaştırmaya devam ettiğini belirten Dr. Serdar Savaş, "Bundan sonra vatandaşlar ölmemek için kendi sorumluluklarını üstlenecekler" dedi ve "4M" kuralına mutlaka uymaları gerektiğini söyledi. Toplumun belli bir kesiminin tedbirsiz davranmakta ısrar ettiğini belirten Savaş, bunda vaka ve ölüm sayılarının şeffaf olarak açıklanmamasından kaynaklanan rehavetin de etkisi olduğuna dikkat çekti.

"TÜRK HALKINA SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞINI UYGUN GÖRDÜLER"

Salgının başında alınması gereken 2 haftalık tam karantina uygulamasının ekonomik nedenlerle alınmadığını belirten Dr. Serdar Savaş, "Bu nedenle Türk halkına sürü bağışıklığını uygun gördüler, Türk halkı da sürü gibi bağışıklanıyor" dedi ve hükümetin salgın konusunda yapması gerekirken yapmadıklarını ve yapmaması gerektiği halde yaptıklarını açıkladı ve "Özellikle yapılmaması gerekirken yapılanlar affedilemez" dedi Doktorların hiçbir dönemde bu kadar moralsiz ve yorgun olduğu bir dönem görmediğini belirten Savaş, meslektaşlarının bir yandan da hedef haline getirildiğini söyledi. Dr. Serdar Savaş, salgının en başından bu yanda yapılan en kritik hataları da tek tek sıraladı. YKS ve TYT sınavlarındayaşanan tabloyu hatırlatan Savaş, bu kez de KPSS sınavı için uyardı ve Ayasofya'nın açılışı sırasında virusun İstanbul'dan Ankara'ya taşındığını ve bu açılıştan sonra Ankara'da vaka sayısının patladığını söyledi.

Yorumlar (0)