banner773

"DİYANET İŞLERİ’NİN REZALET İŞLERİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM’ye sunduğu yazılı soru önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Diyanet İşleri Başkanlığı’nca kullanılan makam araçlarının sayısını ve bu araçların fiyatlarını sordu.

GÜNDEM 17.02.2020, 12:05
"DİYANET İŞLERİ’NİN REZALET İŞLERİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!"

"DİYANET İŞLERİ’NİN İSRAFLARIYLA VERGİLERİMİZ BUHARLAŞIYOR!"
 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kullanılan makam araçlarının süper lüks araçlardan oluştuğunu belirten Ağbaba, böylesine lüks ve şatafat dolu harcamaların yıllardır yoksulluk ve işsizlikle mücadele eden yurttaşlarımız tarafından büyük bir tepkiyle karşılandığını söyledi. Ağbaba şöyle konuştu: “Bütçeden 11.5 Milyar TL alan Diyanet’in gelirlerini karşılamak için vergi ödeyen yurttaşlar, açlık, işsizlik ve ekonomik krizle boğuşurken, Diyanet’in bütçesi lüks ve şatafata harcanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı, AKP’nin Propaganda Başkanlığını yapa yapa AKP’ye benzemiş; manipülasyon, lüks, israf ve gösteriş işlerinde en az AKP kadar uzmanlaşmıştır.” ifadelerini kullandı.

"DİYANET İŞLERİ’NİN REZALET İŞLERİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!"
Yaptığı açıklamada Ağbaba, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı Aile dergisinde, pazar alışverişi için yapılan “Ucuza almak için akşam saatlerini bekleyin” tavsiyesini de sert biçimde eleştirdi: “Şatafat ve israfın simgesi haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, dalga geçer bir üslupla, ‘Pazardan uygun fiyata sebze-meyve almak istiyorsanız akşam saatlerinde gidin.’ Diyerek yurttaşlarımıza çürük meyve-sebzeyi reva görmektedir. Yurttaşlarımız çürük meyve yerken bütçeden 11.5 milyar TL para alan Diyanet, hiçbir harcamasında tasarruf yapmamakta; aksine lüks ve şatafat dolu harcamalarının miktarı sürekli artmaktadır. Kendileri bol keseden para harcarken, ekonomik krizle boğuşan yurttaşlara ‘Sabırlı olun.’ diyen bir kurum samimiyetsizliğin sınırlarını zorlamaktadır. Hep yurttaşlar mı sabırlı olacak? Mesele sabırsa Diyanet İşleri de sabretmeyi öğrensin. Dakikada 22 bin TL harcayan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2020 bütçesi yurttaşlarımıza dağıtılsın. Tavsiyelerinde samimiler mi değiller mi hep birlikte görelim.” Dedi.

AĞBABA DİYANET’E SORDU: DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDA KAÇ MAKAM ARACI VARDIR, BU ARAÇLARIN FİYATLARI NE KADARDIR?
CHP’li Ağbaba TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında hakkında şu soruları sordu: “Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmiş olan makam aracı sayısı kaçtır? Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki makam araçları hangi marka ve modellerden oluşmaktadır?  Bu araçların kaç tanesi satın alınmış, kaç tanesi kiralanmıştır? Kiralanan araçların kira bedelleri, satın alınan araçların satın alma bedelleri ne kadardır? Makam araçlarında makam şoförü olarak kaç kişi çalışmaktadır? Bu kişilere ödenen aylık maaşların toplamı ne kadardır? Makam araçlarının aylık yakıt gideri ne kadardır?”
 

Yorumlar (0)