Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocuklarımıza yaradana itaat etmeyi öğreteceğiz

Diyanet TV’de ‘Yaz Kur’an Kursları Eğitim Programları’nın açılış dersini yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Çocuklarımız İslam’ı tanımakla yeryüzündeki en yüce idealin, yaradana itaat ve yaratılanlara merhamet olduğunu öğrenecektir” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 29.06.2020, 12:15
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocuklarımıza yaradana itaat etmeyi öğreteceğiz

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlediği ‘Yaz Kur’an Kursları Eğitim Programları’, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaptığı açılış dersiyle başladı.

İlk derste programdaki niyetlerine ilişkin açıklamalar yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, çocuklara “yaradana itaati” öğreteceklerini söyledi. Erbaş bunun “yeryüzündeki en yüce ideal” olduğunu savundu.

Diyanet İşleri Başkanı, şunları kaydetti:

“Çocuklarımız İslam’ı tanımakla yeryüzündeki en yüce idealin, yaradana itaat ve yaratılanlara merhamet olduğunu öğrenecektir. Dolayısıyla insana ve çevreye saygının, sorumluluk, dürüstlük ve iyilik numuneleri olarak geleneğimizin ve geleceğimizin teminatı olacaktır inşallah. Anne-babalar olarak bizler de yaz Kur’an kurslarımızla onlara bu imkânı sağlayarak en değerli mirası bırakmış olacağız.”

DİN EĞİTİMİNDEN UZAK KALAN ÇOCUKLAR, GELECEK KURAMAZMIŞ!

Ali Erbaş, anne babalara da kimi ‘uyarılarda’ bulundu.

Anne babaların çocuklarını yaşadıkları çağı dikkate alarak yetiştirmeleri gerektiğini söyleyen Erbaş, din eğitiminden uzak kalan çocukların daha iyi bir gelecek inşa etmesinin zor olduğunu iddia etti.

Erbaş şu ifadeleri kullandı:

“Onların maddi ihtiyaçlarının gidermek için gösterdiğimiz azim ve gayreti manevi gelişimleri için de gösterelim. Zira din ve ahlak eğitiminden uzak kalan çocuklarımızın; tarihini, toplumunu, medeniyetini tanıması ve daha iyi bir gelecek inşa etmesi oldukça zordur. Bu görevimizi ihmal etmenin, telafisi mümkün olmayan olumsuz sonuçlara sebep olacağını asla göz ardı etmeyelim.”

Yorumlar (0)